Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 09:55 3 890 9

Планина от пари за "Жокера" (ВИДЕО)

  • жокера-
  • хоакин финикс-
  • тод филипс-
  • дедпул

Филмът премина границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис

Планина от пари за "Жокера" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Филмът "Жокера" на режисьора Тод Филипс с Хоакин Финикс в главната роля премина границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис, пише сп. "Пийпъл".

Според изданието "Жокера" става първият филм, категоризиран като неподходящ за лица под 17 години без придружител, с подобно постижение. Досегашният рекорд за продукция в категорията R се държеше от "Дедпул" със сумата от 783 милиона долара.

Това не е първият рекорд за "Жокера". През дебютния си уикенд продукцията реализира 93,5 милиона долара, отбелязвайки рекорд за филм, излязъл на екран през октомври. Само през първите си три седмици по кината лентата събра 737,5 милиона долара.

"Жокера", получил ласкави отзиви от критиката на кинофестивала във Венеция и отличен с наградата "Златен лъв", беше аплодиран и на Международния филмов фестивал в Торонто.

Въпреки позитивния прием, филмът предизвика опасения дали насилието в него няма да подтикне подражатели. В продукцията освен това звучи парчето "Rock and Roll (Part 2)" на осъдения педофил Гари Глитър. Впоследствие обаче стана ясно, че той няма да получи процент от приходите.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    4 10 Отговор
    Вече доста се харесва,, насилието,, дори и във филм, а то води към,, насилие,,, бях забравил за този филм...!

    Коментиран от #5

  • 2 Ториното

    15 2 Отговор
    Оскар, Оскар, Оскар!!!
  • 3 Така ли

    6 13 Отговор
    Филмът е политкоректна боза, като през по-голямата част от времето нищо не се случва. Противно на написаното в статията, има в пъти по-малко убийства, от който и да е холивудски екшън, например "Джон Уик".

    Коментиран от #9

  • 4 Ториното

    19 6 Отговор
    Чудовищно добър филм!
  • 5 Именно

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Франкенщайн...!":

    Гледай "Къщата която Джак построи" и ще видиш доколко насилието води до насилие!

    Коментиран от #6

  • 6 Аз тук в сайта

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Именно":

    Достатъчно се нагледах и наслушах, няма нужда, гледай си го ти... (унищожено здраве, его, заради кого, някой Дзак, мерси)..!
  • 7 драгият зрител

    0 1 Отговор
    Ако чакаха на мен и на такива като мен, щяха да са фалирали и да си търсят друга работа.
  • 8 Hgh

    4 0 Отговор
    Филмът е шедьовър от типа на Шофьор на такси, но бих го определил като дори по-добър.
  • 9 Ми не баш

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така ли":

    То и в междузвездни войни има повече убийства. Не е важно колко са, важно е как са представени. В Сиянието има само едно, но и той е категория R. Не съм съгласна и за политкоректността, имайки предвид колко го заклеймяваха медиите като твърде насилствен.