Last news in Fakti

1 Септември, 2019 19:30 5 725 6

Светът полудя по този Жокер (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хоакин финикс-
  • жокера-
  • батман-
  • dc comics-
  • венеция

Критиката на кинофестивала във Венеция е във възторг от сензационния злодей на Хоакин Финикс

Светът полудя по този Жокер (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският актьор Хоакин Финикс поднесе на кинофестивала във Венеция забележително превъплъщение в образа на Жокера - вечния съперник на Батман и един от най-разпознаваемите злодеи в киното, с което потопи критиката в "луд" възторг, съобщава Ройтерс.

Финикс "наследява" в образа на прочутия злодей Джак Никълсън, покойния Хийт Леджър и Джаред Лето. Актьорът не крие, че се е подготвял усилено, за да пресъздаде знаковия персонаж.

"Жокера" на режисьора Тод Филипс, представен на Мострата в съботната вечер, е сред 21-те продукции в конкурсната програма.

Филмът проследява произхода на персонажа и трансформацията му от осмиван самотник в уверен гримиран злодей. По времето, когато се развива действието, Брус Уейн - бъдещият супергерой Батман, е още дете.

Героят на Хоакин - Артър Флек - работи като клоун. Воден от желанието си да бъде стендъп комик, Флек имитира другите, но в крайна сметка сам се превръща в обект на подигравки. Отчужденият и крехък самотник, наричан Хепи от майка си, с която живее, постепенно започва да се трансформира в Жокера.

По думите на режисьора Тод Филипс една от водещите теми, които засяга кинотворбата му, е "липсата на състрадание в света".

Филмът очарова критиката, въодушевена най-вече от изпълнението на Финикс, окачествено като "сензационно".

Според френското списание "Премиер" "Жокера" поднася впечатляващ спектакъл, изнесен от Финикс.
"Хоакин Финикс никога не е бил по-добър", пише възторжено "Холивуд рипортър".

Светът полудя по този Жокер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Светът полудя по този Жокер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тим Гриърсън от "Скрийн дейли" отбелязва, че филмът вероятно няма да постигне внушителния касов успех на други комиксови продукции, но прогнозира, че зрителите, пренаситени от супергерои, ще останат очаровани от интерпретацията на Хоакин.

Специализираният американски сайт Индиуайър окачествява филма като "най-дръзкия и вълнуващ" в жанра след "Черният рицар" (2008) на Кристофър Нолан.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    10 14 Отговор
    Нормално, разбира се че ще се възхищават на фрикове, каквито са и те.

    Коментиран от #4

  • 2 Жозефино

    6 2 Отговор
    Супер
  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    8 8 Отговор
    Определено ще го гледам ! Но за мен най - великото превъплъщение в ролята на жокера е на Джак Никълсън!!! И предполагам че това ми мнение няма да се промени
  • 4 На ХОЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    На Михаил Боярски ли да се възхищават или на извратеняка Панин -любимия актьор на Путин
  • 5 Сифон Злобюл

    6 1 Отговор
    Филмът на годината!
  • 6 ЗАПОЗНАТ

    4 0 Отговор
    Героите на DC са толкова мрачни и почти реални. Тотална разлика с глупостите на Marvel. Браво, Хоакин. Браво, маестро.