Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 10:52 1 791 2

Антонио Бандерас откри свой...

  • антонио бандерас-
  • малага-
  • педро алмодовар

Театърът с над 800 места се намира в родния му град Малага и се казва "Театро дел Сохо"

Антонио Бандерас откри свой... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Актьорът Антонио Бандерас откри свой театър в Испания, предаде Франс прес.

Театърът с над 800 места се намира в родния му град Малага и се казва "Театро дел Сохо". Откриването стана с пищна премиера на мюзикъла "А Chorus line" ("Кастингът"), в която Бандерас изпълнява една от 26-те роли. Той се превъплъщава в персонажа на Зах, който е хореограф, провеждащ кастинг.

Пиесата, избрана от Антонио, за откриването на театъра му, поставя акцента върху онези хора, които подкрепят театралната индустрия, но чиито имена остават неизвестни. На премиерата на шоуто имаше и оркестър с 22 музиканти.

През 2017 г. Бандерас преживя инфаркт и последваха операции на сърцето. Всичко това го подтикна да осъществи, без да се бави, мечтата си да открие театър в града, в който се е родил през 1960 г. Бандерас инвестира в начинанието над 200 000 евро с помощта на испанска банка.

Директор на театъра е Луис Паскуал, бивш директор на Националния драматичен център на Испания и на театър "Одеон" в Париж, както и на Биеналето във Венеция.

Антонио Бандерас откри свой...

Паскуал, според думите на Антонио Бандерас, е променил живота му през 1981 г., като му е поверил роля в националния театър на Мадрид, преди Педро Алмодовар да го наложи в киното.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    4 1 Отговор
    Легенда
  • 2 Лорчето, ценител на хубавото...!

    1 1 Отговор
    Талантлив актьор, без кой знае какви роли, щом има възможност, нека, актьорите са за това...!