Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 12:14 4 395 4

Филмът "Тихият ангел" получи престижна награда в Русия

  • тихият ангел-
  • награда-
  • филм-
  • русия-
  • дядо добри-
  • добри добрев-
  • кинофестивал

Българският филм спечели престижна награда в Москва

Филмът "Тихият ангел" получи престижна награда в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Филмът "Тихият ангел" на режисьора Неди Джон Крос получи престижна награда на Руския кинофестивал (2019 година). Лентата, разказваща за живота на Добри Добрев (известен като Дядо Добри), беше отличена в категория "Наследство" на руския фестивал.

Филмът бе високо оценен от председателя на журито Виктор Василев - кинорежисьор и сценарист, член на Руския кинематографичен съюз. Андрей Холенко, член на Гилдията на кинорежисьорите в Русия, също бе в екипа, взел решение да отличи българския документален филм.

"Тихият ангел" разказва за живота на Дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани преди това откровения на Дядо Добри. „Светецът от Байлово“ преживява две войни, смяната и налагането на новите политически режими, както и страстите на новото време.

Така, по време на Втората световна война, в която губи близките си, Добри Добрев остава съвсем сам. Тогава обаче открива Господ. От този момент нататък той променя изцяло живота си, като се отказва от всичко материално и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто. Старецът с чисто и голямо сърце успява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България. Филмът бе пуснат през 2018 година. Той е българо-немска копродукция.

Филмът "Тихият ангел" получи престижна награда в Русия


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    30 2 Отговор
    Браво, въпрос на ценности. На територията в Северна америка печелят филми с кръв и секс. Такива са ценностите на проститутките и престъпниците.
  • 2 Браво

    24 3 Отговор
    Браво! Личи си къде има останали истински ценности!
  • 3 El pepi

    26 0 Отговор
    Филма заслужава и Оскар!!! :)
  • 4 джедай

    15 0 Отговор
    Чест му прави на режисьора Неди Джон Крос! Да е жив и здрав човекът и още много успехи и награди! А дядо Добри трябва да е пример и добър спомен за българите.