Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 16:24 1 526 0

Район "Средец" продължава своя поредица - среща публиката с актьора Валентин Ганев

  • среща-беседа-
  • валентин ганев-
  • район средец

Срещата ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания

Район "Средец" продължава своя поредица - среща публиката с актьора Валентин Ганев - 1

Район "Средец" продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и "ноу-хау" за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано - за всичко.

Това става ясно публикувано събитие с това послание в социалната мрежа Facebook.

Ето какво още пишат от столичния район "Средец":

На 11.02.22 г. (петък), от 19:00 ч., в НЧ "Славянска беседа - 1880), ще се състои единадесетото събитие от поредицата.

Наш гост ще бъде актьорът Валентин Ганев .

Водещ: Радослав Чичев

Вход свободен.

Срещата ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Валентин Ганев завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт за кинематография Москва през 1981 г. в класа на Сергей Бондарчук. Работил е в Драматичен театър Перник, Драматичен театър "Сълза и смях", Драматичен театър "София", Малък градски театър "Зад канала". От 1996 г. е в трупата на Народен театър "Иван Вазов". Изиграл е над шейсет театрални роли, от които в Народния театър "Иван Вазов" по-значителни са: Бил Старбък в "Човекът, който прави дъжд" от Ричард Неш, професор Хигинс в "Пигмалион" от Бърнард Шоу, Актьора в "На дъното" по Максим Горки, Франсоа във "Вечеря за глупаци" от Франсис Вебер, Контрабасистът в "Контрабасът" от Патрик Зюскинд, Малволио в "Дванайсета нощ", Глостър в “Крал Лир” и Полоний в “Хамлет” от Уилям Шекспир и др.

Носител е на три награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля - през 1998 г. за проф. Хигинс в "Пигмалион", през 2001 г. за Контрабасистът в "Контрабасът", през 2019 г. за Лаймън Фелт в “Спускане от връх Морган”, а също и Икар`2001 за най-добра мъжка роля, награди от фестивалите в Благоевград, Враца и Шумен и др.

Филмографията му започва още от 1967 година с участие във филма "Свирачът". Валентин Ганев играе и в "Белгийскийт крал", "Маймуна", "Врагове", "Дъвка за балончета" и десетки други филми - някои от тях копродукции на Белгия, САЩ, Холандия, Русия, Франция, Полша.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА