12 Август, 2022 15:28 1 630 0

Отриха статуя, открадната преди 20 години в Мексико (ВИДЕО)

  • статуя-
  • скулптура-
  • мексико-
  • сащ-
  • фбр-
  • свети антонио де падуа

Скулптурата е намерена в САЩ

Отриха статуя, открадната преди 20 години в Мексико (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

САЩ откриха статуя от 17-ти век, която е била открадната преди 20 години от църква в южната част на Мексико. Скулптурата изобразява Свети Антонио от Падуа - португалски свещеник от Францисканския орден, който по-късно е почитан като светец. Тя е висока 110 сантиметра и е издълбана от масивно дърво, като по-късно е била боядисана и позлатена, пише Nova.

Статуята е намерена от САЩ в Музея за изящни изкуства Сан Анджело в Тексас. Със съдействието на ФБР и посолството на САЩ в Мексико произведението е пристигнало в Мексико Сити във вторник. След това е предадено на екипи на външното министерство на страната и на Националния институт по антропология и история.

Скулптурата е била притежание на американски колекционер, който след смъртта си е дарил колекцията си на музея „Сан Анджело”.

Експонатът е нямал придружаващи документи, удостоверяващи притежанието му и така музеят е докладвал случая на ФБР.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА