Last news in Fakti

15 Март, 2023 14:32 1 214 1

Това ли е последният филм на Тарантино?

  • куентин тарантино-
  • филм-
  • the movie critic-
  • последен филм

"The Movie critic" е завръщането на Тарантино, което се очаква да бележи и края на режисьорската му кариера

Това ли е последният филм на Тарантино? - 1
Снимка: Shutterstock

Куентин Тарантино е готов със сценария на нов филм, за който се смята, че най-вероятно ще бъде и последния му, предава "Hollywood reporter".

Проектът носи името "Филмовият критик" (The Movie Critic) и ще проследи историята на жена, живееща в края на 70-те в Лос Анджелис. Подробности за филма се пазят в тайна, но според източници на изданието продукцията ще е посветена на Полин Кейл - една от най-влиятелните американски журналистки и филмови критици.

Кейл, която почина през 2001 г., е била не само критик, но и есеист и романист. Известна е с яростните си спорове с редактори и режисьори. В края на 70-те години на миналия век Кейл работи за кратко като консултант на Paramount - позиция, която приема по молба на актьора Уорън Бийти. Период на работата ѝ в Paramount изглежда съвпада с времето, което се разглежда в сценария, а Тарантино е известен с дълбокото си уважение към Кейл, което прави вероятността тя да е обект на филма още по-вероятна.

Очаква се снимките да започнат тази есен, но Тарантино все още не е подписал договор с нито едно филмово студио.

Предстои да разберем дали любимците му, участвали в редица негови филми досега, ще се включат отново - Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Самюел Л. Джаксън и др.

Режисьорът неведнъж е казвал, че иска да направи десет филма преди да навърши 60 години. До момента той е заснел девет, ако двете части на екшъна "Убий Бил" се броят за един продукт. Любопитното е, че в края на този месец той ще отпразнува своя 60-годишен юбилей.

Тарантино е споделял и преди, че режисьорите не стават по-добри с напредването на възрастта. В интервю от 2012 г. той каза, че режисьорите "губят връзка с реалността, когато започнат да остаряват и че обикновено най-лошите им филми са последните четири на тяхната кариера". Според него един лош филм отменя успеха на четири добри. Тарантино категорично смята, че е по-добре да спре навреме, за да не бъде запомнен с лош филм. Въпреки това, той споделя, че няма намерение да се оттегли от сценичното изкуство. Тарантино планира да започне писането на постановки или кратки поредици за телевизията.

Куентин Тарантино си спечели световна слава през 1994 г. с кино хита "Криминале", който му спечели първи "Оскар" за най-добър оригинален сценарий. През 2012 г. той спечели наградата на киноакадемията в същата категория за "Джанго без окови". Последният му филм за момента "Имало едно време в Холивуд" му донесе приходи от над 370 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лично мнение

    0 1 Отговор
    поредната тъпанарщина