Last news in Fakti

25 Юли, 2023 11:46 858 1

Почина японският писател Сейичи Моримура

  • сейичи моримура-
  • японски писател-
  • мистерии

Известният писател на мистерии си отиде на 90 години

Известният японски писател на мистерии Сейичи Моримура почина на 90-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Официалният му уебсайт и издателството „Кадокава“ съобщиха, че Моримура е починал от пневмония в болница в Токио.

В своята писателска кариера Сейичи Моримура е автор на над 150 романа. Произведенията му са издадени в повече от 100 милиона екземпляра по целия свят. По много от романите му са направени телевизионни филми и сериали. У нас са преведени неговите книги „Японски детектив“ и „Контейнери на смъртта“.

Трилогията му „Akuma no Hoshoku“ или „Дяволската лакомия“, започнала като вестникарска поредица през 1981 г., се превръща в бестселър и предизвиква сензация в цялата страна заради описанията на жестокостите, извършени от подразделение 731 на японската императорска армия в Китай.

Роден през 1933 г. в префектура Сайтама, северно от Токио, Моримура преживява тежките американски бомбардировки на района към края на Втората световна война и развива пацифистки принципи. Той пише книги за ангажимента си да защитава следвоенната пацифистка конституция на Япония и да се противопоставя на ядрените оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    3 0 Отговор
    Отиват си патилите стожери....