Last news in Fakti

12 Ноември, 2014 10:15 2 186 4

Марихуаната изсушава мозъка

  • марихуана-
  • мозък-
  • познавателни способности

 

Тези, които пушат три пъти дневно марихуана, имат промени в мозъка и по-ниско IQ, от тези, които не употребяват леки наркотици, съобщава АП.

Изследването поставя сериозни въпроси за здравето на младите хора, които злоупотребяват с наркотици. Специалисти са изследвали с ядрено-магниетн резонас мозъците на любителите на тревата и на тези, които никога не са докосвали до нея. Резултатите показали, че любителите на леката дрога има по-малко сиво вещество в предния дял на мозъка, който отговаря за познавателните способности.

Изследването се добавя към все по-голям набор от доказателства, че марихуаната променя младия мозък. Това става на фона на кампанията за легализацията на леките наркотици и засилената им употреба от младите хора.

Изследователите отбелязват, че хора на до 30-тина души трябва да се въздържат от употребата на марихуана, казва Франческа Филби, която е съавтор на изследването.

Според нея употребата на леката дрога изсушава мозъка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bai jui

    0 0 Отговор
    Супер, източника на информацията е супер надежден : "Съединени Американски Щати ".
    Слави има подобни вицове: "Американски учени......" и тн.
  • 2 пипалот

    0 0 Отговор
    даа и какво друго ти изсушава,аха и кой дял беше...не знам то като си тъпанар и да пушиш по тъп няма да станеш що не го направят тоя тест за IQ в българия да видим ниско ли ще е...американска му работа при нас най много някой да изобрети някоя иновация
  • 3 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Повечето дето я пушат нямат мозък.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Да. А алкохолът ти напоява черния дроб сигурно. Не знам как трябва да се о.ереш с марихуана, за да получиш ефекта на алкохолно натравяване.