Last news in Fakti

3 Декември, 2014 11:04 1 756 0

Пациент в Бостън със съмнения за ебола

  • ебола-
  • сащ-
  • бостън-
  • смъртоносен вирус-
  • барак обама

Барак Обама поиска от Конгреса 6,2 млрд долара за спешна помощ в борба с ебола в Западна Африка

Пациент в Бостън със съмнения за ебола - 1
Снимка Архив АП

Пациент със съмнение за Ебола е бил приет в Масачузетската централна болница в Бостън, САЩ във вторник следобед, съобщава телевизионният канал Си Би Ес.

От болницата заявяват, че пациентът отговаря на всички критерии на Центъра за контрол на заболяванията - пътувал е в области, където има ебола, бил е изложен на вируса и в момента показва възможните симптоми на смъртоносната болест.

Пациентът в момента се намира в специално подготвено място в болницата и лекарите се опитват да го диагностицират. Все още не е потвърдена диагнозата, а определянето й може да отнеме дни.

"Пациентът е в стабилно състояние и в добро настроение", заяви Д-р Пол Бидингер от Масачузетската централна болница.

"Ние се чувстваме изключително уверени, че всички наши пациенти, всички наши служители и всички наши посетители са в пълна безопаснт," каза д-р Бидингер и допълни: "Няма причина за безпокойство, без значение какъв ще бъде резултатът от изследванията."

От Болницата заявиха, че са предприети действия, препоръчани от Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

През октомври, държавните здравни служби обявиха, че няколко пациенти, за които се предполага, че са заразени с ебола са лекувани в Масачузетс, но смъртоносния вирус е бил изключен във всеки един отделен случай.

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама отново призова Конгресът да одобри бюджет от 6,2 млрд долара за спешна помощ в борба с ебола в Западна Африка, съобщава телевизионният канал "Фокс нюз".

Той заяви, че стъпкването на заболяването остава неотложен приоритет, дори ако вниманието на американската общественост е изместено другаде.

"Ние не може да се разсеем дори за минута", заяви Обама. "Ние не можем просто да се борим с тази епидемия, ние трябва да я смажем."

Президентът направи изказване по време на визитата си в Националния здравен институт (НЗИ), където поздрави учените за усилията им да направят ваксина. Той каза, че стратегията на САЩ вече започва да дава резултати, но още много остава да бъде направено. 
От Световната здравна организация заявиха, че 6055 души са загинали в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.

Медицинската благотворителна организация, Лекари без граници отново силно кразритикува международната реакция. Тя описа като разпокъсана и бавна задачата да се противодейства на кризата - в голяма степен при лекари, медицински сестри и благотворителни организации.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА