Last news in Fakti

30 Декември, 2014 13:38 2 141 0

Нов случай на Ебола във Великобритания

  • ебола-
  • великобритания-
  • здравен работник

Здравният работник, завърнал се от Сиера Леоне, е прехвърлен в Лондон

Нов случай на Ебола във Великобритания - 1
Снимка АП

Член на медицински екип, завърнал се от Сиера Леоне във Великобритания, е бил диагностициран с вируса на Ебола днес, съобщава Би Би Си.

Първоначално пациентката, чието име не се съобщава, бе поставена в изолация в болница в Глазгоу, Шотландия. Жената е прекарала нощта в отделението за инфекциозни заболявания в болница „Гартнавел” в Глазгоу.

Рано тази сутрин тя бе транспортирана в специализиран център в Лондон. Шест полицейски коли съпровождаха две линейки, с които пациентката бе откарана до летището в Глазгоу.

Медицинската работничка, която пътувала до Глазгоу през Казабланка и летище Хийтроу е била отведена в лондонската болница Ройал Фри.

Пътниците от полета, на който е пътувала жената до  обединеното кралство са издирени, но правителствени представители твърдят, че рискът за разпространение на заразата е много малък. 

Британският министър на здравеопазването Джеръми Хънт заяви, че мерките за безопасност, които Националната здравна организация е взела на място работят.

Хънт, който бе председател на извънредната среща "Кобра" в понеделник вечерта заяви, че правителството прави "абсолютно всичко необходимо" да се озапази обществеността.

"Ние също така преглеждаме процедурите и протоколите за всички останали здравни работници, които в момента са в Сиера Леоне", добави той.

Пациентът, който е работил с организацията "Спасете децата" в Сиера Леоне, пристигнала в Глазгоу с полет на "Бритиш Еъруейс" в неделя, но беше поставена в изолация в понеделник сутринта, след като се проявиха симптомите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА