Last news in Fakti

20 Декември, 2014 22:13 1 332 0

Жертвите на ебола вече са над 7300

  • ебола-
  • жертвите-
  • епидемията-
  • либерия-
  • сзо

Към момента вече се наблюдава леко забавяне на разпространението на вируса в Либерия

Жертвите на ебола вече са над 7300 - 1
Снимка: АП/БТА

Към днешна дата жертвите на вируса ебола достигнаха 7373, съобщи „Ройтерс“ на базата на последни данни от Световната здравна организация. Заразените са 19 031, а от 17 декември до днес заболелите в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне са се увеличили с 500 души. В същото време генералният секретар на ООН Бан Хи Мун отбеляза, че разпространението на вируса в Либерия леко се забавя.

Епидемията на болестта в Западна Африка започна през февруари. От СЗО предупредиха, че около 20% от всички случаи на заразяване стават по време на погребения, тъй като местните ритуали предполагат докосване и измиване на телата на покойниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА