1 Февруари, 2016 21:16 2 191 0

Вирусът Зика е глобална заплаха

  • зика-
  • вирусът-
  • заплаха

Това бе обявено от Световната здравна организация

Световната здравна организация определи вируса Зика като глобална заплаха, съобщи Би Би Си.

Експертите се опасяват, че все по-голямото разпространение на вируса води до опустошителни последствия. Инфекцията се свързва с хиляди случаи на бебета, които са се родили с мозъчни малформации.

От СЗО поставят Зика в категорията на вируса ебола. Това означава, че проучванията за справяне с инфекцията трябва да бъдат ускорени. Генералният директор на организацията Маргарет Чанг определи Зика като „извънредно събитие“, за което е необходим координиран отговор. Основната цел в момента е да се предпазят бременните жени от заразата , както и да се наложи контрол над комарите, които разпространяват болестта.

В миналото Световната здравна организация се изправи пред вълна от критики, заради закъснялото си решение да обяви вируса ебола за обществена заплаха.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА