Last news in Fakti

2 Юни, 2016 21:42 1 648 0

US колоездач няма да ходи в Рио заради вируса Зика

  • зика-
  • вирус-
  • колоездач-
  • рио де жанейро-
  • олимпийски игри-
  • тиджей ван гардерен

Олимпиадата ще се проведе през месец август това лято

US колоездач няма да ходи в Рио заради вируса Зика - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският колоездач Тиджей ван Гардерен заяви, че няма да вземе участие на Олимпийските игри това лято заради опасения от вируса Зика, съобщи „Денвър поуст“.

Спортният форум ще се проведе в бразилския град Рио де Жанейро през месец август. Южноамериканската страна е най-засегнатата от вируса Зика, което породи опасения за провеждането на игрите.

Съпругата на 27-годишния състезател е бременна. „Ако Джесика не беше бременна, бих отишъл. Но не искам да рискувам. Ако нещо се случи, не бих си го простил“, заяви американецът.

Факти.бг припомня, че разпространението на вируса бе придружено от случаи в Бразилия на новородени бебета с микроцефалия – вродена малформация, при която обиколката на главата на бебето изостава двукратно под нормата за съответната възраст.

Първите случаи на заразени със Зика в Южна Америка бяха регистрирани през месец май 2015 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА