Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 09:33 5 712 0

„Форбс“: 60% от жените лъжат с оргазма си

  • секс-
  • оргазъм

Близо 60% от жените симулират оргазъм по време на секс, показва поредно проучване, цитирано от сп. „Форбс“.

За голяма част от тях отдаването на интимни ласки става по задължение, а не защото ще изпитат удоволствие. Това показва проучването WomenTALK, проведено сред 1 031 представителки на нежни пол през август и септември.

Учените са обезпокоени, че малко са жените, които упражняват актьорските си способности под завивките само, за да се вдъхновят повече и да изпитат по-голямо сексуално удоволствие.

Това е може да се превърне в много сериозен проблем в развитието на интимната връзка, който да доведе дори и до нейния край, предупреждават медици.

66% от анкетираните жени са имали един или по-малко сексуален контакт седмично. Едва 2 жени от 5 представителки на нежния пол са задоволени от своя интимния контакт с партньора си.

Повече от тях споделят, че го правят, за да не обидят партньора си, а други пък искат сексът да приключи по-бързо.

Причината жените да се преструват в леглото е, че така се опитват да запазят мъжкото его. По тази причина голяма част от тях се преструват на доволни по време на полов акт, включително по време на орален секс.

Сексолози и медици обаче отново призоват жените да се отдават с удоволствие на интимните ласки. Проучването недвусмислено е показало, че 30% от жените, които правят секс поне четири пъти седмично или повече по-рядко страдат от стрес и се радват на по-добро здраве, повишен имунитет и стройна фигура.

Изследователи припомнят, че сексът, а не фитнесът, топи повече калории....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА