Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 11:28 4 160 0

Американки пият противозачатъчни с шепи

  • противозачатъчни-
  • контрацептиви
Американки пият противозачатъчни с шепи - 1
Снимка: Архив

Майки и бащи, ако случайно намерите противозачатъчни таблетки в чантата на дъщеря ви, не изпадайте в нервна криза. Това не означава, че малкото ви момиченце прави или възнамерява да прави секс, успокояват изследователи, цитирани от в. „Дейли мейл“.

Проучване на американския Гътмейчър институт показва, че една на всеки 3 девойки от САЩ използват контрацептивите, за да облекчат пристъпите на мигрена, при болезнена менструация или за „ритмичен цикъл“. Голяма част от тинейджърките са използвали от тези хапчетата, за да излекуват своето акне.

Резултатите са на база на Националното проучване за семейството, проведено между 2006 и 2008 г.

В него са били обхванати 7 356 жени на възраст между 15 и 44 години.

Авторът на проучването Рейчъл Джоунс посочва, че 18% от жените или 11,2 млн. пият противозачатъчни. Около 14% или 1,5 млн, жени са пили хапчета, не за предпазване от нежелана бременност, а по други медицински причини. Половината от тях не са правили секс. Все пак има около 9%, които са пили противозачатъчни таблетки, защото са искали да бъдат предпазени, ако все пак им се отдаде случаи да правят секс.

Рейчъл Джоунс дори разказва за любопитен случай от изследването, при който младеж направо пребледнял след като приятелката му го помолила да отидат до аптеката за контрацептивни таблетки, за да облекчи менструалните си болки.

„Моля те, недей! Вашите ще помислят, че правим секс“, възкликнал уплашеният младеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА