Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 12:20 2 877 0

Контрацептивите убиват женския оргазъм

  • противозачатъчни-
  • контрацептиви-
  • хормони-
  • оргазъм
Контрацептивите убиват женския оргазъм - 1
Снимка: Архив

Придобилите известност и широка употреба противозачатъчни хапове убиват женския оргазъм.

За това предупреждават учени от университетския Център за сексуално здраве в Индиана.

„Противозачатъчните са приказният начин жените да планират своя живот и раждането на деца, но тяхната редовна употреба може да има много опасни последици“, предупреждава съавтора на изследването проф. Никол Смит.

Тя отбелязва, че това се дължи на факта, че таблетките са предназначени да променят естественото ниво на женските полови хормони, което няма как да не се отрази върху либидото.

В проучването са участвали 1101 жени. Те са били разделени в две групи. Първата е залагала на хормоналните форми за предпазване от нежелана бременност, а другата залага на „по-традиционни форми“ като презервативи, спирала и други.

Резултатите от проучването недвусмислено показали, че редица жени, които редовно прибягват до контрацептивните таблетки, правят секс по-рядко и изпитват по-слаб оргазъм в сравнение с жените, които предпочитат „традиционните“ методи.

Беше вложено огромно усилие, за да могат презервативите да не пречат на мъжете да изпитват удоволствие от секса, отбеляза проф. Смит. Според нея в момента учените трябва да се съсредоточат върху намаляване на негативните ефекти на хормоналните таблетки върху женската сексуалност.

Работата по разрешаването на проблема се затруднява от факта, че твърде малко изследвания са направени от 80-те години на миналия XX в. досега върху влиянието на контрацептивите върху женския оргазъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА