Last news in Fakti

29 Май, 2017 20:30 7 976 4

Траволта се раздели с личния си Боинг 707

  • джон траволта-
  • актьор-
  • подари-
  • музей-
  • самолет-
  • боинг 707-
  • qantas airways-
  • реликва-
  • hars-
  • австралия

Актьорът дари самолета на Историческото общество за реставрация на самолети

Траволта се раздели с личния си Боинг 707 - 1
Снимки: The Australian

Холивудският актьор Джон Траволта подари своя "безценен" самолет Боинг 707 на австралийското авиационно историческо общество.

Самолетът, произведен през 1964 г. за австралийския авиопревозвач Qantas Airways, стана собственост на Траволта, след като авиокомпанията го пенсионира преди 30 г.

"Имам голямото удоволствие да направя това вълнуващо съобщение. Любимият ми самолет Боинг 707 е дарен на Историческото общество за реставрация на самолети (HARS)", заяви Траволта, който носи званието "посланик на Qantas" от 2002 г.

Австралийската организация за опазване на въздухоплавателните средства HARS ще помогне за възстановяването на самолета, за да може той сам да прелети от САЩ до базата им в Австралия, която се намира на около 145 километра от град Сидни.

Траволта се раздели с личния си Боинг 707

Когато съобщи за намерението си, Траволта заяви, че се надява лично да достави машината до базата на HARS. По думите му, именно там, машината ще получи грижите и вниманието, които заслужава, тъй като повечето членове на това историческо общество са бивши служители на Qantas.

"Понастоящем самолетът се нуждае от много работа, за да бъде възстановен и отново да стане безопасен за летене. Както сам се убедих, отдадеността и страстта на хората в HARS няма равна. Без съмнение този красив, исторически самолет ще полети отново благодарение на тях", каза Траволта в изявление на своя уеб сайт през уикенда.

Траволта се раздели с личния си Боинг 707
Снимка: HARS

Датата за планирания полет все още не е фиксирана.

Президентът на HARS Боб Де Ла Хънти заяви, че идеята се родила при първата му среща с холивудската звезда през 2009 г.. Тогава двамата прелетели източното крайбрежие на Австралия със Super Constellation 1955 на Qantas.

Траволта се раздели с личния си Боинг 707
Снимка: HARS

Джон Траволта е известен със страстта си към летенето. Той е лицензиран пилот. През 2010 г., след земетресението в Хаити, актьорът лично доставя със самолета си хуманитарна помощ на пострадалите.

Първият самолет, който актьорът притежаваще бе Gulfstream II. След него, той летя на Learjet 24 B, а по-късно и на Air Canada CL - 41g, който пък бе заменен от военен щурмовак. Но истинската му страст, като че ли бе този Боинг 707.

Траволта се раздели с личния си Боинг 707
Снимк: News Corp Australia


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ САМ

    23 0 Отговор
    Пи4 ! Браво ! А от наще мутри кой имаше самолет...и на кой го дари ?
  • 2 Shmeker

    17 1 Отговор
    Мисля че Траволта има няколко самолета.
  • 3 пилот

    1 16 Отговор
    Е ТОЯ ЩО СИ КУПУВА САМОЛЕТИ СЛЕД КАТО НЕ ГИ ПОДДЪРЖА ???

    Публикувано във факти.бг: "Понастоящем самолетът се нуждае от много работа, за да бъде възстановен и отново да стане безопасен за летене.

    ЗНАЧИ ТОЯ НЯМА ПРАВО ДА ПРИТЕЖАВА САМОЛЕТ СЛЕД КАТО НЕ МОЕ ГО ПОДДЪРЖА !!!! ИНАЧЕ ГО ИГРАЕ БАРО ЗА ИМИДЖА МИ ДЪРЖА РАЗПАДАЩ СЕ САМОЛЕТ ЗА ДА МОЕ СЕ ФУКА ФУКЛЬОТО - ПФУУУУ !!!!!!!!!
  • 4 Унисефф

    1 1 Отговор
    Дарил го е на ББ, за да не го набие