Last news in Fakti

9 Януари, 2012 22:12 1 356 1

Поне 674 жени в Белгия са си поставили от опасните импланти

  • импланти-
  • силикон-
  • pip

Поне 674 души в Белгия имат потенциално проблемните гръдни импланти, изработени от френската компания PIP, което е близо 7 пъти повече от  оповестените досега данни. Това предава АФП, позовавайки се на белгийското здравно министерство.

Френската Агенция за санитарна сигурност и лекарства забрани продажбата и използването на импланти на PIP още през март 2010 г. Тогава се установи, че протезите се разкъсват два пъти по-често и съдържат силиконов гел, който не е предназначен за медицински цели.

През ноември 2011 г. във Франция почина първата жертва на некачествените силиконови импланти. Стана ясно, че тя е развила лимфом на гърдата.

След този случай се появиха слухове, че имплантите на PIP предизвикват рак на гърдата.
Френските власти препоръчаха на всички жени с импланти на PIP да махнат протезите си. Според властите, само във Франция техният брой е около 30 000.

Продукцията на PIP обаче се е продавала не само във Франция, но и в други европейски страни, включително България. Във Великобритания 250 жени вече са завели иск срещу производителя на некачествените силиконови гърди. В Обединеното кралство има 50000 дами, които са си уголемили гърдите с протезите на тази компания.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела Николова

    0 0 Отговор
    Тази фирма трябва да заплати подмяната и операцията на Всички жени който са избрали тези силиконови импланти!!!СТАВА ВЪПРОС ЗА ЖИВОТА НА ЖЕНИ ,КОЙТО СА СИ ПЛАТИЛИ !!!!ТРЯБВА ДА СИ ПОЕМАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ТАКИВА МОШЕНИЦИ.ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИВАНЕ НА ХОРА?