Last news in Fakti

5 Януари, 2014 18:38 27 533 15

Шест дами с гръмнал силикон след нелегални операции

  • силикон-
  • импланти

Според международните стандарти, които важат и за България, клиниката трябва не само да впише в епикризата какво точно е извършено на пациентките, но и да им предостави сертификат за имплантите

Шест дами от Бургас с гръмнали гръдни импланти ще съдят частна клиника във Варна, където те са им поставени. Имплантите не само че са дефектни, но и застрашават живота на младите жени. Това съобщи пред в. „Монитор“ д-р Иван Вецев от Националната пациентска организация.

Пострадалите са се обърнали за съдействие към организацията, тъй като не могат да докажат, че опасните гърди са им присадени в болницата, в която това действително се е случило. Проблемът е, че когато получават епикризите и придружаващите документи след изписването, дамите до една разбират, че в тях никъде не е записана извършената хирургическа интервенция и имплантация.

Навсякъде вместо това се казва, че им е направена козметична процедура, без да се дават подробности за нея. Така според медицинската документация се оказва, че на жените не е правена никаква хирургическа интервенция. За да започнат делата, те прилагат документи от други болници, където са им направени изследвания и са им издадени документи, от които става ясно, че са им отстранени опасните импланти.

Според международните стандарти, които важат и за България, клиниката трябва не само да впише в епикризата какво точно е извършено на пациентките, но и да им предостави сертификат за имплантите - за тяхното производство, безопасност и срок на годност.

Единственият шанс на потърпевшите е за всеки един от случаите да се направи съдебномедицинска експертиза, поясни д-р Иван Вецев.

Такава експертиза може да се направи във всяка болница, в която има отделение или клиника по съдебна медицина.

Между пет и седем сигнала месечно постъпват писмено в Националната пациентска организация. За 2013 година те са 358, като в това число не влизат многобройните обаждания всекидневно на горещия телефон на Националната пациентска организация. Хората се оплакват най-вече от лошо и неглижирано отношение към тях и тяхното заболяване, от грубо отношение и едва на трето място от конкретни грешки или нарушаване на медицинските стандарти и алгоритми за лечението им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    14 0 Отговор
    Тъпи п.т...и.Една жена или е красива или не.Силикона не може да я спаси!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 comments

    9 0 Отговор
    Така е!
  • 3 Alexander Alexandrov

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Бай Иван !
  • 4 ostavime

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Но със сигурност може да я подобри.
    Важно е, да не се прекалява. Нали ти е ясно, че на една жена гърдите не са еднакви на 20-30 и 50 години.
    А и жените се стремят да изглеждат добре, за разлика от повечето мъже, които се къпят веднъж на 3 дни и са невчесани, като косми се подават от всички възможни места. Уши, нос, гърди, мишници... като чобани.

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Бай Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ostavime":

    Вярно като чобани , но ралото ни виси 30 см в земята!

    Коментиран от #6

  • 6 ostavime

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

    И жената я оре друг, щото си мислиш, че си мъжкаря с космите.
  • 7 comment

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "ostavime":

    По- добре като чобани, отколкото като доячки.
  • 8 Пламен Пепелов

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "ostavime":

    4, тва че ти се вмирисваш за 30мин след като си излязъл от банята си е твой проблеми, при всеки е индивидуално, както за космите така и за миризмата, друг е въпросът, че има доста жени, които харесват космати мъже, а трети е въпросът, че да се обезкосмиш качествено си иска пари, а не на всеки 6,7 дни да се шкуриш с бръснача, като крастав, по-нелицеприятни са малките пъпчици, които се появяват след бръснене(особено лятото), отколко косми по краката , ръцете и т.н., да не говорим, че нерядко ми се е случвало да контактувам с "лъскави" мъжленца чиито дъх мирише на стадо умрели бизони , да се чудиш накъде да гледаш докато говориш с него, пък нека си е обръснат глупак, нищо друго не ме дразни така, аккто вмирисана уста, крака и неизрязани нокти
  • 9 Борис Георгиев

    0 3 Отговор
    Тук отново си личи „българското”.......... Казвам го с ирония защото комплексите си личат.Без да посочвам с пръст искам да ви кажа че няколко поста по доло са жалки ,което показва и нивото на драскачите...Престанете с тези крайни изказвания.Те са типични за българина който си мисли че знае всичко и разбира от всичко.Освен това българина се слави като битов алкохолик но не и като голям любовник и разбирач на женската красота.И накрая нека всеки да си слага каквито си иска импланти или да се бръсне или не.........Щом това го прави щаслив защо НЕ???? Кои сме ние за да съдим хората???? Жалко много жалко..Ето заради това ще си останем чалгаджии във всяко едно отношение.
  • 10 Ото Скорцени

    2 2 Отговор
    Монтирали са си ц.ци от евтина пластмаса за да минат тънко пък сега реват. Лошо няма. За малко пари толкова.
  • 11 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    Така им се пада, сега нищо нема да докажат, най много да дадат още толкова пари да им отрежат гръмналите буфери и да си ходят плоски като дъски и да оплакват женската си простотия докато трае жалкият им живот.
  • 12 ostavime

    0 1 Отговор
    има ли още със за съжаление висящо, а не стърчащо космато рало :)))))))
  • 13 Младен Иванов

    3 0 Отговор
    Като ти кажат "..гръмнах гума" да се чуди човек вече за какво става въпрос?!?!
  • 14 ШПОРА

    3 0 Отговор
    Тая частна клиника да не вземе да гръмне другия месец? И да четем: "Шест медика от Варна с гръмнала частна клиника ще съдят лица от Бургас..."
  • 15 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    НАПЪЛНИЛИ СА ГАРДЕРОБА С ЕВТИНИЯ...ЖАЛКО!ДАНО САМО С ТОВА СЕ РАЗМИНАТ И ДА НЯМАТ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ!НА ЖЕНА МИ Ц.ЦИТЕ МИ ВЪРШАТ СТРАХОТНА РАБОТА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ И БЕЗ "НАЙЛОН" И ДЕЦАТА ИЗХРАНИ ОСТАВЕТЕ МОМИЧЕТА ТАЯ РАБОТА ВЕ МАЙНА!И ТАКА КАКТО ГОСПОД ВИ Е СЪЗДАЛ ПАК ЩЕ СИ ВИ ОБИЧАМЕ