Last news in Fakti

29 Януари, 2012 11:13 1 246 1

Анджелина Джоли пише до сръбските медии

  • анджелина джоли-
  • писмо-
  • медии-
  • филм

Холивудската звезда Анджелина Джоли изпрати писмо до сръбските медии с молба да спрат да пишат неистини около нейните политически позиции.

Писмото е изпратено до Съюза на журналистите на Сърбия с молба то да бъде публикувано в местните медии, предаде БГНЕС. В посланието Джоли подчертава, че е абсолютно невярно твърдението, че тя е "искала премахването на Република Сръбска в Босна и Херцеговина".

"Никога не съм призовавала за премахването на Република Сръбска. Нищо подобно не е коментирано и по време на срещата ми с американския президент Барак Обама", пише още Анджелина Джоли. Тя подчертава, че в последния си филм "В земя на кръв и мед" никъде не се твърди, че в сраженията са загинали 300 000 души.

"В последно време някои сръбски медии остро атакуваха моят филм "В земя на кръв и мед". Искам да коригирам тези неточни информации, защото е много опасно да се разпространяват и повтарят неверни неща", пише още Анджелина Джоли.

БГНЕС припомня, че филмът "В земя на кръв и мед", чийто режисьор е Анджелина Джоли, предизвика остри коментари и реакции в съседна Сърбия. Местните коментатори използваха лентата за нови нападки срещу западните страни и Холивуд, които според тях сатанизирали сръбския народ. По време на войната в Босна и Херцеговина /1991-1995 година, бел.ред./ бяха извършени най-големите военни престъпления след Втората световна война в Европа. Там имаше масови кланета и етническо прочистване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DerFicker

    0 0 Отговор
    Сърбите не са "цвете за мирисане", същия народ като нас, народ със своите амбиции и стремежи! Която и държава да бе в основата на Югославия и, съответно, да бе водеща в тази федерация, вероятно щеше да постъпи по същия начин. Но балканския манталитет е доста различен от общоприетия в Европа - имаме нещо много азиатско, деспотично и буйно в кръвта, постоянно заобикаляме правилата, поради което актьорчетата в Холивуд не ни разбират и играят "сценки" с малко допирни точки с действителността!