Last news in Fakti

12 Юли, 2012 13:17 1 442 0

Джоли стана почетен гражданин на Сараево

  • анджелина джоли-
  • сараево-
  • босна

Анджелина Джоли стана почетен гражданин на Сараево. Красавицата бе почетен гост на кинофестивала в босненската столица, където над 210 филма от 57 държави ще бъдат представени на зрителите. Това е един от най-големите кино форуми на Балканите, като тази година се очакват около 100 000 посетители. Началото на тазгодишното му издание бе сложено с босненския филм „Децата на Сараево“, който разказва за две сирачета, борещи се да оцелеят по време на кървавата война.

Джоли започна режисьорската си кариера с филма „Земя на кръв и мед“, посветен на войната в Босна и получил моментални похвали от холивудските критици. Лентата бе критично приета от Сърбия и босненските сърби. Тя определя филма като „най-трудното нещо“, което е правила.

Историята разказва за необикновена любов по време на жестоката босненска война. Главните герои са сърбин и мюсюлманка, които по-късно животът отново събира по време на войната – той е армейски офицер, а тя – затворничка. Филмът разказва и за жестокостите, които жените са претърпели по време на войната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА