Last news in Fakti

29 Февруари, 2012 09:19 16 917 15

Мъжете се затрудняват с презервативите

  • презервативи-
  • кондоми

Презервативите са най-сигурният метод за предпазване от полово предавани болести. Оказва се обаче, че мъжете не са много наясно как да ги използват, съобщава американското списание "Сексуално здраве".

Американски експерти са анализирали най-популярните грешки на силния пол по отношение на кондомите.

На първо място в списъка е отварянето на презерватива с остър предмет, който може да наруши целостта му и да го направи негоден, а двойката да разбере твърде късно.

Честа грешка е и твърде ранното или твърде късното слагане на предпазното средство. 

Фатално за латекса е използването на смазочни вещества, в които има петролни продукти.

Експертите препоръчват на опаковките на презервативите  да има подробен инструктаж за употреба, съпроводен с цветни картинки, които да показват всички подробности.

Презервативите трябва да се пазят на сухо и хладно място. Трябва и да се следи срокът им на годност.

Проучване на известна марка презервативи от края на миналата година показа, че американците са твърде небрежни по отношение на предпазването от полово предавани болести. Тогава се оказа, че шест от десет са загубили девствеността си без да използват предпазни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 р.м.

    1 0 Отговор
    кои какво има това си клима......
  • 2 иво

    3 0 Отговор
    който го е страх от мечки да не влиза в гората.
  • 3 Тито

    3 0 Отговор
    Това, че американците са малоумни, не значи, че и ние не знаем как да си сложим презерватив, моля ви се.
  • 4 реалист

    3 0 Отговор
    Не ме интересува, какво мислят американските псевдоексперти и така наречените 'учени' които постоянно са 'компетентни' по всички въпроси и всеки път откритията им са меко казано ъпсурдни и нелепи, подхващащи въпроси, които нямат абсолютно никакво значение и полза за живота на човек и ние трябва да вярваме на сервираното от мас медията, да ви слушаме простотиите...НЯМА ДА СТАНЕ! Това си е чисто и просто промиване на мозъци, въобще не ме интересуват нито американските, нито англииските псевдоексперти и 'учени'-психопати.
  • 5 Дошо

    3 0 Отговор
    Е хубава работа, аз като стоя сам и гол пред компютъра трябва ли да слагам презерватив, за да не се пипам с мръсни ръце и да хвана някоя болест?
  • 6 Иракли Иракли

    5 0 Отговор
    Тук до мен стои един"младеж"на 65 години и постоянно казва,че
    сексът с презерватив е било все едно да ближеш захар в буркан!
  • 7 ззз

    1 0 Отговор
    каква революционна новина хахах
  • 8 Клаус Лешке

    1 0 Отговор
    И аз се затруднявам.... всичките са ми малки
  • 9 Клаус Лешке

    1 0 Отговор
    И аз се затруднявам.... всичките са ми малки
  • 10 zdravko

    1 0 Отговор
    az problema s malkite prezervativi sam go re6il reja varhovete na 3 a na 1 go ostaviam svurzvam gi i gotovo :):):))000;;0;0;0;0;0;;-;;;;;;-;-;))):):):):):):::;0:0;);););)
  • 11 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Че и меки, и се гънат...
  • 12 петър христов

    1 0 Отговор
  • 13 plami

    0 0 Отговор
    abe zdravko ti 6tom ot 3 pravi6 edin si predstavqm kakyv e..4 si :) kolko 2 chasa li ti trqbvat da si u6ie6 kostuma? kakvo gi komentirate izob6to teq. mani mani hora bez rabota. :)
  • 14 аз

    0 0 Отговор
    Американците не могат да е-т и затова сега презервативите са им проблем... А истинския проблем е друг- сексът с презерватив наистина е половин секс.
  • 15 мъж е-ч от класа

    0 0 Отговор
    Верно е, не са удобни. И освен това са дискриминация срещу мъжа. От къде на къде жената само чака да се кефи, а мъжа трябва да върши всичко. Предлагам да се измисли презерватив за жени.Ще върви комплект с дорник- наръгва се вътре , изважда се дорника и тогава мъжа започва да работи.