Last news in Fakti

6 Януари, 2012 16:25 15 137 9

Младежите не ползват правилно презервативите

  • презервативи-
  • неправилна употреба-
  • младежи
Младежите не ползват правилно презервативите - 1
Внимавайте с кондомите, предупреждават експерти

Повечето младежи използват неправилно презервативите. Те се късат, изхлузват се, провалят ерекцията или биват поставяни в неподходящ момент. Това са най-честите проблеми, за които споделят младежите.

Учени от Хърватия и САЩ са направили проучване на проблема, предаде БГНЕС. Освен въздържанието, използването на презерватив при мъжете е най-ефективния начин за предпазване от предавани по полов път болести, включително и СПИН. Но много младежи и девойки срещат различни проблеми, като примерно го слагат, след като е имало проникване или пъкзагубват ерекцията в момента на слагането.

Изследването е направено сред 1 050 хърватски мъже и жени на възраст между 18 и 25 години. Участниците са отговорили на въпросник относно честотата на използване, дали го използват след употреба на алкохол, в какъв момент го слагат, как се чувстват с него и какви проблеми са срещали при използването му.

Най-честият проблем се оказва разкъсването на презервативите. Освен това, тези, които са пили алкохол или са приемали наркотици, много по-често признават за проблеми с разкъсване. 18% са споделили за скъсан презерватив, 13% - че се е изхлузил, 17% са загубили ерекцията, а цели 34% са го поставили, след като вече е имало проникване. Повече от половината признават, че са имали проблем или са допуснали грешка при използването на презервативи.

Според изследователите правилното използване на презервативите е важно за общественото здраве и са необходими още изследвания, за да бъде установена честотата на грешките и проблемите, а също така да се дефинират особените ситуации, които довеждат до тях. И настояват, че задължение на здравните власти е защитата на сексуалното и възпроизводително здраве на младите, за което трябва да взимат мерки да ги образоват с цел правилното използване на презервативите. И добавят, че това, за съжаление, не се прави в достатъчна степен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!!!!!!

    0 0 Отговор
    А девойките?
  • 2 Смърфиета

    0 1 Отговор
    Девойките сме ок!
  • 3 Bandit

    0 0 Отговор
    Вие пък девойките за сметка на това не сте ок с главата ;)
  • 4 manqka

    0 0 Отговор
    те в САЩ са шматки :Д
  • 5 сперминатор

    0 0 Отговор
    и аз така мисля за............
  • 6 xxl

    5 1 Отговор
    Презерватива не се слага веднага преди започване.
    Предния ден се вади от опаковката и се надува, потапя се в кофа с вода да се провери дали не е спукан. После се суши на сенчест простор, като изсъхне се навива отново и чак тогава го слагам, като задължително на края му слагам една свинска опашла за осигуряване.

    Коментиран от #7

  • 7 иван иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "xxl":

    @6 И отгоре слагаш още 2 за всеки случай нали...
  • 8 ahahhaha

    0 0 Отговор
    toq XXL izbi ribataaa
  • 9 Batko vi

    0 0 Отговор
    Имате постоянен и проверен партнъор и няма да ви е страх ;)