Свинското може да ви убие, предупреждават учени. Консумацията на червено месо е причина за всяка десета преждевременна смърт, пише в. „Дейли телеграф“.
Проучване сред 120 000 души откри, че червеното месо увеличава риска от рак и здравословни проблеми. Така че най-добре заменете свинското с риба, пиле или ядки, съветват експертите от Британската здравна организация.
Професионалистите препоръчват внимателно да се подбира консумацията на червено месо, а не изключването му от менюто въобще, предава Би Би Си. Важно е да готвите червеното месо по здравословен начин, за предпочитане е печено.
Проучването е направено над 37 698 мъже между 1986 и 2008 година и 83 644 жени от 1980 до 2008 година. Оказва, че допълнителна пържола в чинията вдига риска от смърт с 13%, от сърдечни болести с 18% и от рак с 10%.
Още по-голям е рискът за здравето ни от преработените месни продукти – бекон, наденици, колбаси, шунка и т.н. Те носят около 20% по-голям риск от смъртност.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Опитната мишка
18:22 13.03.2012
2 Иракли Иракли
МЪРША СТАБИЛИЗИРАНА С ХИМИКАЛИ И НОВИ ДОКУМЕНТИ .ТОВА ВСИЧКО ВНЕСЕНО ТРЯБВА ДА ВЪРВИ НА ЕКАРИСАЖ!.........ще ми продават свинско месо на .........5,6 лева.ВИЕ СТЕ НЕГОДНИ ,КОИТО ТРОВИТЕ НАРОДА1.......колко струва едно прасе 100 кг.за да се произведе,бе!защо заблуждавате българския народ с не реални цени!НЕГОДНИЦИ!
19:10 13.03.2012
3 соти
08:10 14.03.2012
4 8жш8
11:40 14.03.2012
5 петър Антонов
12:16 14.03.2012
6 Гост1
09:42 15.03.2012
7 йордан иванов
12:19 15.03.2012
8 йордан иванов
12:20 15.03.2012
9 Валери Бойков
14:36 15.03.2012