13 Март, 2012 16:49 6 109 9

Пържолите и беконът убиват

  • месо-
  • червено месо-
  • свинско-
  • пържола-
  • бекон
Пържолите и беконът убиват - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Свинското може да ви убие, предупреждават учени. Консумацията на червено месо е причина за всяка десета преждевременна смърт, пише в. „Дейли телеграф“.

Проучване сред 120 000 души откри, че червеното месо увеличава риска от рак и здравословни проблеми. Така че най-добре заменете свинското с риба, пиле или ядки, съветват експертите от Британската здравна организация.

Професионалистите препоръчват внимателно да се подбира консумацията на червено месо, а не изключването му от менюто въобще, предава Би Би Си. Важно е да готвите червеното месо по здравословен начин, за предпочитане е печено.

Проучването е направено над 37 698 мъже между 1986 и 2008 година и 83 644 жени от 1980 до 2008 година. Оказва, че допълнителна пържола в чинията вдига риска от смърт с 13%, от сърдечни болести с 18% и от рак с 10%.

Още по-голям е рискът за здравето ни от преработените месни продукти – бекон, наденици, колбаси, шунка и т.н. Те носят около 20% по-голям риск от смъртност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опитната мишка

    0 1 Отговор
    То тогава Българите като ядем толкова рядко месо сигурно ще живеем вечно?
  • 2 Иракли Иракли

    3 0 Отговор
    ПАРЖОЛИТЕ И БЕКОНА УБИВАТ,КОГАТО СЕ ВНАСЯТ ОТ ТЪРГОВЦИТЕ!
    МЪРША СТАБИЛИЗИРАНА С ХИМИКАЛИ И НОВИ ДОКУМЕНТИ .ТОВА ВСИЧКО ВНЕСЕНО ТРЯБВА ДА ВЪРВИ НА ЕКАРИСАЖ!.........ще ми продават свинско месо на .........5,6 лева.ВИЕ СТЕ НЕГОДНИ ,КОИТО ТРОВИТЕ НАРОДА1.......колко струва едно прасе 100 кг.за да се произведе,бе!защо заблуждавате българския народ с не реални цени!НЕГОДНИЦИ!
  • 3 соти

    2 0 Отговор
    ДА БЕ,,,,,ДА!!!! И ДЯДО ТАКА КАЗВА---ЧЕКАЙТЕ МЕ ДА У....... ВЕЧЕ 84години Ама лапа само собствено производство и домашно вино!!!!
  • 4 8жш8

    2 0 Отговор
    Доказано е , че домашно произведената храна и алкохол не вредят на здравето.
  • 5 петър Антонов

    2 0 Отговор
    ако ще мре коня да е от пържола а не от боб
  • 6 Гост1

    1 0 Отговор
    Да го д...хат специалистите от Британската здравна организация . Според техните препоръки е най-добре да се наредим до кравите и овцете на ливадата и да си ръмжим злобно ! А представете си кво ще стане като целия китайски народ разбере че яде само гарнитурата !!!!!!!!
  • 7 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Пържолите и беконът убиват, а кренвиршите с тоалетна хартия и саламите пълни с л...а не убиват..хаха
  • 8 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Пържолите и беконът убиват, а кренвиршите с тоалетна хартия и саламите пълни с л...а не убиват..хаха
  • 9 Валери Бойков

    0 0 Отговор
    Индустриалното производство на месо ,мляко и други храни водят до такива последици. За да се получават високи добиви собствениците хранят животите с добавки , химия и получават високи добиви например крава дава 50литра мляко или прасе на 4месеца става 120кг но това мляко не мляко нито пък месото е месо.