Last news in Fakti

5 Април, 2012 11:47 899 0

Брюксел срещу некачественото месо

  • месо-
  • изрезки-
  • салами-
  • ес

Идва ли краят на евтините сандвичи? Хамбургерите, надениците и саламите може да поскъпнат заради нова директива за качеството на месото, която ще бъде спусната от Европейския съюз.

Британският таблоид „Дейли Мейл“ я определя като диктат, тъй като с нея Брюксел ще въведе забрана да се продава месо с ниско качество. Така месните продукти, създадени от различни животински изрезки, преработени жили, субпродукти и т.н., няма да получават повече достъп до рафтовете на супермаркетите.

Изданието твърди, че строгите нови правила ще бъдат въведени до края на месеца. Британската агенция за безопасност на храните, изправена пред заплахата от запор на износа, ако не се съобрази с тях, твърди, че директивата въобще не е свързана със здравето на хората.

Причината е свързана с това, че страните не могат да се разберат как точно да дефинират месото, останало след обезкостяването на животното и разделянето му на порции.

Подобно „вторично“ или „остатъчно месо“ се използва за създаването на кайма, салами и наденици с ниска цена. Проблемът е, че често там се смесват меса от различни видове животни, като за целта не са подходящи телешкото и агнешко месо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА