8 Януари, 2019 16:27 3 595 5

Въпрос на емоция: Какъв парфюм да изберем днес

  • парфюм-
  • етерични масла-
  • състав

За учените отдавна е известно, че уханията на парфюмите оказват влияние върху емоционалното ни състояние

Въпрос на емоция: Какъв парфюм да изберем днес - 1
Снимка: Shutterstock

Тайната на качествения парфюм се крие в съставките му, а по-скъпите залагат на етерични масла и естествени суровини. Именно те имат принос и за богатството на аромата, който ние избираме според личните си предпочитания или в зависимост от настроението си. За учените отдавна е известно, че уханията могат да оказват влияние върху емоционалното ни състояние.

Можем да се възползваме от проучванията, за да поддържаме добър тонус и да сме винаги във форма – ето как:

При здравословни проблеми и болки

Ако денят ви е свързан с множество ангажименти, но се сблъсквате със здравословни проблеми или болки, задължително носете парфюм. Впръскайте мирис, който оценявате като приятен. Препоръчително е той да има леко сладникава нотка, за да ви помогне да се отпуснете и да отвлечете вниманието си от проблемите.

Депресия и липса на енергия

Много подходящи в случая с цитрусовите аромати, особено парфюмите с включени екстракти от грейпфрут. Този плод повдига настроението ни и ни дарява с повече енергия. Не подценявайте ролята му, когато изпаднете в депресия и всичко ви изглежда толкова „сиво“.

Афродизиаци

Повечето парфюми имат свойството да се грижат за либидото ни, просто защото ни доставят удоволствие и ни настройват на страстна вълна. За да постигнете максимален ефект обаче, избирайте продукти, в чийто състав влиза ванилията, канелата или мускусът.

За умиротворение

Билковите извлеци от лавандула и лайка са всепризнати успокоителни средства, щедро предоставени от природата. Някои благоуханни шишенца съдържат нотки с тях, което ги прави препоръчителни за сваляне на високото кръвно налягане, за регулирате на сърдечната дейност, за релаксиране и т.н. Интересното е, че те имат принос и за съхраняване на концентрацията ни в моменти, в които чувстваме напрежение и стрес.

За работоспособност

Жасминът е класическият позитивен елемент, който ще ви тласне към постигане на целите в натовареното ежедневие. Съживява, снабдява ви със сила и подчертава вашата женственост.

Против пристъпи и глад за захар

Има натурални компоненти, които могат да усмирят неочакваните пристъпи за захарни изделия. Това са канелата и ванилията. Те създават усещането за сладост, без да внасят допълнителни калории в организма ни. Каква чудесна и ефективна формула, ако искаме да поддържаме теглото си и да сме спокойни до следващото хранене.

За нежните прелъстителки

Дамите, които обичат да подчертават своята природа, трябва да инвестират в парфюми с аромати на цветя. С тях те ще бъдат със самочувствие на ниво и ще провокират желанието на околните. Полезен съвет дори за персоните, заети с бизнес дела, тъй като ще съумяват да комуникират с лекота и да налагат вижданията си в потенциалните преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мишето

    3 1 Отговор
    Като видях тази статия,малко се зарадвах,тъй като ми е гадно цял ден!Аз съм доста чувствен човек и парфюмите ми са слабост!Хубавия парфюм,както и хубавото вино са за изискани хора!Усетя ли хубавия аромат,друго нищо не ми трябва...!!!!Пазара ,доста се е пренаситил от фалшиви аромати,но да не забравяме,че един мл,френски оригинален парфюм,си струва доста парички!Пак всичко за богаташите....!!!!Обожавам цитро аромат и ,,Хлое,,!А мъжките парфюми са доста по трайни от дамските!Благодаря на изисканите дами за вниманието...!!!!
  • 3 Радо

    4 1 Отговор
    Аз се ръся само с АЗАРО ХРОМ - жената много го аресва, действало и като афродизиак така да се каже, не че аз намирам някаква разлика де!!...все с кандърми става работата.
  • 4 боцмана

    2 0 Отговор
    Миризлив.
  • 5 Петя

    0 1 Отговор
    Парфюмът който става за всеки ден и всеки повод е РЕФАН!