Last news in Fakti

18 Юни, 2012 08:56 1 954 2

В "Пирогов" наместват кости на деца с шлосерска бормашина

  • пирогов-
  • деца-
  • кости-
  • бормашина
В "Пирогов" наместват кости на деца с шлосерска бормашина - 1
Снимка: БГНЕС

Лекарите в "Пирогов" са принудени да правят екстензия на деца с шлосерска бормашина. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ травматологът д-р Атанас Кацаров.

При екстензията се пробива костта, слага се скоба и се тегли с тежест, за да се намести костта.

Шлосерската бормашина, с която си служат в "Пирогов", е на повече от 8 години.

"Тя има и ударна, и пробивна функция. Копчето на машината обаче понякога блокира, така че вместо да пробива, машината може да започне да работи ... все едно кърти плочки. Наложи се да си купя сам медицинска бормашина", обясни д-р Кацаров. По думите му една медицинска бормашина излиза грубо 1 000 лева, а в детска травматология на денонощие минават около 120 деца, като за извършената работа клиниката изкарват средно между 80 и 120 хил. лева на месец.

"Медицински стандарти има, но те са само на хартия", смята д-р Кацаров.

Другите проблеми, пред които са изправени работещите в детската травматология на "Пирогов" са лошото отношение от страна на ръководството и малкото кадри.

"Шест човека се въртим на дежурства. Моята заплата е около 1 000 лева, а нощният труд е 50 стотинки на час ", разказа доктора.

Освен лошото отношение от изнервените родители, докторите са притискани и от лошо отношение от страна на ръководството.

"Пирогов прилича на строителна площадка, пет години се ремонтира коридора", заяви травматологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пациент

    2 0 Отговор
    Дълбок поклон пред работещите лекари, сестри и санитари в Пирогов. Явно ръководството и консултативния съвет е имало държавна подкрепа/ каквото и да значи това/ за да мачка и унижава и персонала си и пациентите. Браво и за смелостта на д-р Кацаров, достен човек. Сега на ход е МЗ. Сигнали има предостатъчно. Да не се страхува от наглите и кресливи крадци.
  • 2 irina

    1 0 Отговор
    болниците са ни под всякаква критика а ние правим магистрали - не е ли малко тъпо това мислене - вместо да се гледа повече за здравето - правителството строи пътища - е да то е ясно оттам повече влизат в джоба му- но хората са болни това е проблема