Last news in Fakti

18 Юни, 2012 12:26 1 283 4

Здравният министър чисти борда на „Пирогов“

  • пирогов

До края на седмицата ще бъдат отстранени някои от членовете на борда на директорите в болница „Пирогов“. Това обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Като причина тя изтъкна заключението на инспектората, че ръководството на болницата води лоша финансова политика. Докладът за финансовото състояние на „Пирогов“ вече е предаден на прокуратурата, на приходната агенция, на държавния финансов контрол и на инспекцията по труда.

Травматологът от „Пирогов“ д-р Атанас Кацаров съобщи пред „Тази сутрин“ по бТВ, че лекарите в болницата са принудени да работят с шлосерска бормашина.

"Представете си едно дете, като го види това нещо, като чуе звука и като види една стърчаща игла от него, какво се случва. Тази бормашина има и ударна, и пробивна функция. Копчето й обаче понякога блокира, така че вместо да пробива, машината може да започне да работи ... все едно кърти плочки. Наложи се да си купя сам медицинска бормашина", съобщи още д-р Кацаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светла

    2 0 Отговор
    Да това е истината което каза д-р Кацаров,поздравявам го за смелостта му,прав е човека.Това е положението в така наречените държавни болници открай време.Шкафа за хирургически инструменти прилича на добре подреден шлосерски шксаф.Това съм го видяла с очите си и съм го преживяла,имам две ортопедични операции.Но горките дечица,при тях наистина е страшно само каго си помислиш с какво се рабори.
  • 2 БГ гражданин

    1 0 Отговор
    Когато има лекар и зъболекар във всяко училище и населено място над 1000 човека (например) и първо те лекуват пък после питат за парите - тогава ще се оправим !
  • 3 аз

    1 0 Отговор
    чисти борда, това добре, но дали включва и директора?
  • 4 ..........

    0 0 Отговор
    Стани да седна.