Last news in Fakti

16 Март, 2020 19:32 7 011 10

Учителка в Китай разказва за живота под карантина

  • коронавирус-
  • карантина-
  • китай-
  • учителка

Тя се намира в град Чуджоу и е блокирана от дни в дома си

Десетки хиляди са заразените от новия коронавирус, въпреки драконовските мерки на китайските власти. Източната провинция Джъдзян е втората с най-много случаи на заболели, което наложи блокирането на не един град в нейните рамки, пише "Дарик".

25-годишната мароканка Илхам Мунсиф е една от над 60 млн. души в Китай, които живеят под домашна блокада и чакат епидемията да премине. Тя се намира в град Чуджоу и е блокирана от дни в дома си. Ето какво разказа тя за живота под карантина:

Условията

"Не ми е разрешено да излизам извън кампуса, защото това са правилата на училището, в което работя. Който ги нарушава, може да бъде уволнен. Правилата са много строги."

Денят

"Животът е много скучен под блокада. Ставам сутрин, чета новините и разказвам на последователите ми в Instagram какво се случва", допълва тя. И наистина - в профила ѝ няма да видите актуални снимки след блокадата, но в story-тата ѝ има много истории от живота по време на епидемията.

"Разказвайки в Instagram чувствам, че времето минава по-бързо, държи ме ангажирана", добавя Илхам. През останалото време тя чете книги, гледа филми или тича за здраве из кампуса. "Навън няма никой, затова няма и риск да се заразя, докато тичам. А това е хубаво и важно за здравето ми".

Храната

Ихлам разкрива, че от две седмици насам не е ходила до никакви супермаркети. Когато ѝ е нужно нещо, моли колегите си, които не живеят в кампуса, да ѝ пратят нещо. Доставките стигат до входната врата на апартамента ѝ.

Емоционалното отражение

Новият начин на живот не е никак лесен, споделя тя. Прекарва дните си сама, няма възможност да се вижда с приятели, липсват ѝ съвсем базови неща като разговора с хората. "Не мога да си представя живота си без интернет сега. Но пак не е същото", допълва Илхам.

Какво предстои?

Илхам вярва, че ще си седи блокирана в апартамента дълго време. Казва, че няма нищо против, тъй като така се чувства по-сигурна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накрая така ще ни дресират

    28 5 Отговор
    Че ако се наложи да живеем свободно ще изпадаме в паника и нервен срив. Всъщност това е и целта...
  • 2 no name no face no number

    15 4 Отговор
    Само Китай браво N1
  • 3 Шанс хай

    7 3 Отговор
    Абе Илханче, кажи две думи за образованието бе, по физкултура ли, по математика ли по химия ли.. , кажи как подготвяш уроците, а не как се подмокряш...децата очакват !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бррр

    17 0 Отговор
    Мароканките са доста eбливи, сигурно едвам издържа под карантина заради тоя коронен вирос.
  • 6 БАТЕ НЕЦИ

    1 0 Отговор
    ВЕНИ ДНЕСКА ЗА 2-РИ ПЪТ ТЕ ПОПРАВЯМ.ЕДИН ПЪТ ИХЛАМ,ВТОРИ ПЪТ ИЛХАМ.ГЛЕДАЙ СИ СТАТИИТЕ.НЕ ТЪРКАЙТЕ САМО КОМЕНТАРИ.
  • 7 Мароканката Илхам

    2 0 Отговор
    Така ме сърби сливата, че едвам издържам!

    Коментиран от #8

  • 8 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мароканката Илхам":

    Ако имаш достатъчно ракия ще дойда да те почеша.
  • 9 123

    0 0 Отговор
    Няма да скучае ако съм при нея.
  • 10 МИТЬО ПИЩОВА

    0 0 Отговор
    Ще я пълния като НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН ако я докопам