Last news in Fakti

10 Септември, 2012 20:37 1 479 0

Във Франция над 12 000 жени са си сменили имплантите

  • pip-
  • импланти

Малко повече от 12 000 жени във Франция са сменили гръдните си импланти на ПИП, изработени от фалшив силикон, гласят нови данни, съобщени от Националната агенция за безопасност на лекарствата и здравните продукти (Ansm).

Според агенцията при 3013 от тях протезите са се спукали и операцията е била неизбежна. От общо 12 345 жени, сменили имплантите си, 8460 са го направили като превантивна мярка, като при 6639 протезите са били непокътнати. От 2892 жени, които са имали оплаквания от възпалителни процеси, включително 6 случая на некроза, 1689 са били с импланти ПИП. Регистрирани са и 55 случая на аденокарцином (рак) на гърдите. Предприятието ПИП, произвело ментетата, е използвало гел от домашно направен силикон вместо медицински гел, за да прави икономии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА