Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 15:47 5 411 15

Илон Мъск: Бил Гейтс е тъпак! Няма да се ваксинирам! (ВИДЕО)

  • илон мъск-
  • ваксина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • инженер-
  • бил гейтс

Основателят на Tesla и SpaceX отново изрази противоречиво мнение

Илон Мъск: Бил Гейтс е тъпак! Няма да се ваксинирам! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Милиардерът Илон Мъск за пореден път подценява риска от коронавируса пред обществеността. В интервю с журналистката Кара Суишър главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX заяви, че няма да си постави ваксина срещу COVID-19, когато тя бъде готова и отказа да каже дали се чувства отговорен да плаща заплата на служител, който иска да остане у дома, за да избегне заразяване с вируса, информира dnes.bg.

"Аз не съм изложен на риск от коронавируса. Нито децата ми", заяви Мъск, който от години е изгражда имиджа на ексцентричен предприемач, който знае по-добре от експертите и не се страхува да изразява противоречиви мнения. Според него вместо постоянно да се появяват препоръки да си останем вкъщи, "всеки, който се намира в риск, трябва да остане под карантина докато бурята премине".

Когато Суишър заяви, че все пак хора ще загинат в процеса, Мъск каза без колебание: "Всички умираме."


Мъск, който е третият най-богат човек в света според индекса на милиардерите на Bloomberg, публикува в Twitter през април, че заповедите на властите за престой у дома представляват "фактически домашен арест".

Милиардерът заяви, че ако някой от работниците му сподели, че идването на работа ще изложи семейството му на риск, той все пак би го посъветвал да си остане у дома, но отказа да отговори на въпроса дали ще се чувства задължен да му плаща заплата, както много други компании правят.

"Нека продължим разговора, Кара... не искам да влизам в дебат за COVID-19. Ако искаш, може да приключим подкаста сега", ядоса се Мъск.

Мъск се прицели и в милиардера Бил Гейтс, който в края на юли каза на журналиста Андрю Рос Соркин, че Мъск трябва да се придържа към това, което знае най-добре.

"Позицията на Илон е да поддържа високо ниво на скандални коментари. Той не се занимава с ваксини. Той направи страхотна електрическа кола. И ракетите му работят добре. Така че му е позволено да говори за тези неща. Надявам се, че няма да се бърка в областите, в които не е замесен, твърде много", каза Гейтс.

"Гейтс каза нещо за мен, без да знае какво правя. Добре бе, тъпак, ние всъщност правим оборудване за CureVac, тази компания за ваксини, в която си инвестирал самият ти", заяви Мъск.

Инженерът не за първи път критикува съоснователя на Microsoft. Когато по-рано този месец Гейтс публикува своите съмнения относно потенциала за електрически превозни средства на дълги разстояния, Мъск написа в Twitter, че Гейтс "няма представа" какво говори.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истина е

    43 12 Отговор
    Добре казано! Елън Мъск никога не би обидил Стив Джобс или Епъл, но за шефовете на Майкрософт и Гугъл съм съгласен: тъпаци от класа; продуктите им се ползват само от червени кхмери.

    Коментиран от #11

  • 3 Алфа Чакал

    48 6 Отговор
    Предлагам на тези двамата да им дадем българско гражданство. После Гешев да ги натисне и с Баце да им вземат бизнеса и 50 процента за Баце 50 за народа.И да си го провъзгласим за Цар.
  • 4 шумчо

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    Е, нали болшевиките закриха Русия през 1917 г.? Да нямаше предвид СССР и това което е в момента?
  • 5 Гост

    49 1 Отговор
    Че пък ГЕЙтс колко разбира от ваксини? Да не е имунолог? Даже и медицинско образование няма. Гейтс гледай си само майкорософчетата и не се занимавай с ваксини. Един майкрософт не можа да опазиш от вируси, тръгнал човечеството да пази от вируси. Алчен долен плу жеко
  • 6 сл3к3в

    7 1 Отговор
    MicroSoft=ДебноМек
  • 7 МАРА

    21 3 Отговор
    КОИ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОЗИ ПУСНАТ ВИРУС ЗАЩО БИЛ ГЕИТС ПРЕДИ 5 ГОДИНИ КАЗАЛ ЗА ТОЗИ ЖИРУС ЧЕ ЩЕ ГО ИМА 2020 Г ТОИ СПЕЧЕЛИ НАИ МНОГО ЗАЩО ГО Е ПРЕДСКАЗАЛ АКО НЕ ГО Е ЗНАЕЛ НИКАКВИ ВАКСИНИ
  • 8 Stéphanie 🎲

    26 3 Отговор
    Бил Гейтс е чудо**ще не го обичам !!!Не знам кой му даде право да се занимава и с това.Ваксините, разработени от фармацевтичните компании на Бил Гейтс, са причинили смъртта на много хора по света. Индия по имунизацията (NTAGI), в унищожителна епидемия от остър детски паралич, парализираща 490 хиляди деца, повече от очакваното през 2000-2017 г. 
    През 2002 г. с ваксината MenAfriVac "подчинените на Гейтс насилствено ваксинираха хиляди африкански деца срещу менингит." 50 от 500 ваксинирани деца развиха парализа.....Илон Мъск👍респект !!!
  • 9 Бай Кокич

    27 3 Отговор
    Точно затова го харесвам ! Мъск е човек с принципи и гледа само в своята сфера.Докъто Гейтс тази година нещо много се навря в медицината и почна да казва кое как ще станело.Мъск е умен и добър човек,докъто Гейтс и Безос са много алчни коп*лета !
  • 10 Блондин

    11 1 Отговор
    Бате Бойко щеше да е по-кратък - Бил, ти си тъпа американска @utka.
  • 11 Харесвам 🎃, само сготвени

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    А случайно да знаеш, че Лари Пейдж е един от най-големите му приятели? (А Лари Пейдж е съосновател на Гугъл) Не би обидил и Лари Елисон (Оракъл).
  • 12 Стар-Гейтс

    6 1 Отговор
    Ти не се ваксинирай, ама не пропускай да си имплантираш изобретението във себе си така ще разбереш прегрътката на санитарката която държи прасенцето със чипчеТО МЪСК чe е много мила със теб.😂
  • 13 Всички са уроди!

    1 0 Отговор
    Правят какво ли не за пари. На кой да вярва човек? На НИКОЙ! Само на себе си, при това не винаги (последното е сентенция от мъдрите книги)..
  • 14 И двамата

    10 0 Отговор
    (Гейтс, Мъск) не струват! Но и аз няма да приема тази ваксина/чипиране. По-добре мъртва, отколкото роб. Както предците ми! Вече не ме е страх от смъртта, страх ме е от живота! До там я докараме...
  • 15 Azazelll 666

    1 0 Отговор
    Ah ah ah иланчи виждам че съм те научил на чалъми .......браво бе играете го доброто и лошото ченге а аааааа? Продължавайте във същият дух ,а пък накрая ще ме хванете за фантата и двамата ....любими мой Фей !!!