Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 15:25 2 063 2

Мадона и Риана в класацията на най-богатите жени предприемачи

  • forbes-
  • класация-
  • жени-
  • преуспели-
  • най-богатите жени предприемачи-
  • жени предприемачи-
  • собствен бизнес-
  • риана-
  • мадона

Жените заемат все по-централно място в бизнеса

Мадона и Риана в класацията на най-богатите жени предприемачи - 1
Снимка: shutterstock

Американското списание "Форбс" изготви своята шеста подред годишна класация на стоте най-богатите жени-предприемачи в САЩ. В нея попаднаха редица музикални суперзвезди, сред които певиците Мадона и Риана.

Подреждането беше оглавено за трета година от съоснователката на компанията за покривни материали ABC Supply Даян Хендрикс. Нейното състояние бе оценено на 8 милиарда долара.

Риана се оказа на 33-о място в класацията с натрупано богатство от 600 милиона долара. То бе придобито от продажбите на козметика и бельо от собствената ѝ марка.

Мадона и Риана в класацията на най-богатите жени предприемачи

Мадона зае 40-о място в класацията на "Форбс" на жените-предприемачи, сами натрупали своето богатство. Изработените авоари за една година на певицата бяха оценени на 550 милиона долара.

В списъка попаднаха и други изпълнителки, като Селин Дион (51-во място и 455 милиона долара), Бионсе (55 място и 420 милиона) и Барбара Стрейзанд (56 място и 400 милиона долара).

Жените, включени в списъка на изданието са създали или са помогнали за изграждането и успеха на компании, занимаващи се с какво ли не - от изграждането на ракети, през производството на сноубордове, до направата на тестове на Covid-19.

Пандемията е била благосклонна към някои, включително финансовия ръководител на Zoom Video Communications Кели Стекелбърг, която дебютира в списъка, след като приходите ѝ през 2020 г. са се увеличили.

Мадона и Риана в класацията на най-богатите жени предприемачи

Други, като козметичната компания Anastasia Soare и партньорската фирмата за грижа за кожата Rodan + Fields, са имали по-малко късмет, тъй като наложената карантината покрай пандемията навреди на продажбите на някои козметични продукти.

Мадона и Риана в класацията на най-богатите жени предприемачи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    2 2 Отговор
    Какви предприемачи са тея сатанински слуги?
  • 2 Бибитко

    0 0 Отговор
    В този списък не фигурира нашият премиер-слънце Бойко Борисов навярно, защото пачките и златото в шкафчетата не са декларирани.