Last news in Fakti

17 Декември, 2020 13:31 5 040 13

Ето защо някои хора се възстановяват по-бързо от COVID-19

  • covid-19-
  • възстановяват-
  • антитела

Има отделна категория хора, които преодоляват болестта по-бързо и в кръвта им се образуват много повече антитела

Ето защо някои хора се възстановяват по-бързо от COVID-19 - 1
Снимкa: Shutterstock

Някои пациенти се възстановяват доста по-бързо от лек до умерен коронавирус. Новото проучване предостави някои много интересни данни защо това е така. Изследването е проведено от американски лекари, които са наблюдавали пациенти, които са се възстановили от COVID-19.

Въз основа на получените данни може да се заключи, че някои от хората не само понасят по-лесно болестта, но и допълнително получават дългосрочен имунитет. Резултатите от изследването са публикувани в научното списание "Cell".

Специалистите са изследвали кръвни проби от хора, които са имали коронавирус известно време след възстановяване. Дуейн Земеман каза, че има отделна категория хора, които преодоляват болестта по-бързо и в кръвта им се образуват много повече антитела.

Разликите могат да се отдадат и на факта, че приблизително 20% от хората изпитват симптоми средно в продължение на 10 дни, тялото реагира по-агресивно на вируса и в същото време произвежда няколко пъти повече клетки, които защитават тялото в дългосрочен план.

В бъдеще учените ще установят причините, довели до разликите в структурата на имунната система на тези 20% от пациентите. Това ще предостави нови данни за това как може да работи човешкият имунитет, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    16 16 Отговор
    Всички се възстановяват за 5 дни, само завалиите, дето слушат личните да взимат антибиотици със съмнителни имена.
  • 2 ЕС Натовец

    6 3 Отговор
    Зависи колко бидона с айджънт ориндж ви лисна тая нощ...
  • 3 Тодор Живков

    5 3 Отговор
    Лудниците се пълнят не на всеки му държи шалтера! Един лъже там ,друг лъже оня ......цирк!!
  • 4 Рошко

    10 16 Отговор
    На бас че тези 20%не са пили антибиотици на поразия и не са били ваксинирани, за щяло и не щяло
  • 5 О хо хо

    8 5 Отговор
    Е то какво излезе??? Че тия, които имат по- активна имунна система - боледуват по- леко! А ни плашеха да не вземаме никакви имуностимулатори, че било уж вредно???!! А ха ха ха!!! Имуностимулатори се вземат точно в началото на болестта, а не редовно - това е същността на лечението на ковид и всички вирусни!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 цара

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "мара":

    Прелетеха над нас с неколко самолета да ни напръскат с Чемтрейлс, додоха два илюмината да ни просветат и ни пуснаха да си одим.
    Да ви кажа за са сме много доволни. Фащаме Радио Веселина у Испания, имаме HBO без пари и интернета върви сто пъти по-бързо. Вече автоматично знам у коя кръчма се е забил моя и нема нужда да ода да го търса. Гълъб не мое да ме насере, щото само доде си помисли да хвръкне над мене и се е изпържил от 5 джи-то.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1912

    7 6 Отговор
    Защо ли, защото такива като Тиквата примерно няма да ги лекуват с никому неизвестни дроги и за тях все се намират места в болниците. Хайде, не ни правете на идиоти, не пасем трева.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оня

    15 0 Отговор
    И пак не разбрахме,защо някои хора го карат леко.А бе,пишете съществени неща.Да ви го р ъгна на журналята.