Last news in Fakti

17 Декември, 2020 19:03 3 962 11

Дигиталните устройства носят сериозни опасности

  • устройства-
  • смартфон-
  • таблет-
  • компютър-
  • екран

Лекар алармира за опасния ефект на устройствата върху организма

Дигиталните устройства носят сериозни опасности - 1
Снимка: Pixabay

Радиочестотното излъчване, което имат смартфоните и други устройства, се абсорбира от тъканите на човешкото тяло и може да има много вреден ефект върху здравето, съобщава РИА Новости.

Неврологът от "CM-Clinic" Мария Игнатова разказа пред агенция "Prime" защо е опасно да спим до електронни устройства и какви здравословни проблеми заплашват хората, които не се разделят със смартфона за минута.

„Според някои изследвания радиочестотното излъчване от смартфони увеличава риска от безплодие, рак, неврологични и психични разстройства“, алармира лекарят.

Тя посочва, че най-чувствителни към електромагнитните радиочестотни полета са децата, бременните жени, хората с нарушения на сърдечно-съдовата, нервната и имунната системи. Понастоящем обаче няма надеждни данни за ефекта на радиочестотното излъчване от смартфони върху човешкото тяло.
Най-опасното за здравето на възрастните и децата е използването на смартфони на тъмно.

„Синята светлина на екрана на телефона влияе негативно на очите, биологичните ритми, причинява безсъние, главоболие, намалена работоспособност, влошаване на паметта и провокира появата на дегенеративни очни заболявания“, обяснява Игнатова.

Тя добавя, че тези, които имат пристрастяване към смартфона, трябва да го държат на достатъчно разстояние от мястото за сън и почивка, като той не трябва да е свързан към електрическата мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩЕ.......

    15 20 Отговор
    НАЙ-ОПАСНО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е...КОМУНИЗМА!
    КОМУНИЗМА НОСИ ЕДИНСТВЕНО.. ГЛАД,МИЗЕРИЯ,ТЕР'ОР И СМ'ЪРТ!

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 2 Емил

    3 11 Отговор
    Поредната изцепка на руснаците!
  • 3 Смъртфон

    7 1 Отговор
    Това е вярно, но смартфони се продават от 10-15 години вече, със CE сертификат, и не е толкова трудно да се направи настройка на цветовете и да се изключва през нощта.
  • 4 ходиос

    3 1 Отговор
    вярно е ,спомнете си за Владимир Грашнов милионера почина от рак на мозъка от телефоните
  • 5 ЕЙ ейе йерйей

    1 3 Отговор
    Таа па... Ако искаш да излезнем да спим по парковете едва ли не..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЩЕ.......":

    да ,а сега сме по добре от преди налиии?
  • 8 Коментатор

    2 1 Отговор
    Журналистите от Факти, освен руски изднания друго май не четат. Интересно, но не забелязох тук новината за руските тролове в африкански държави, които се опитват да дискредитират Франция там. Избирателно, в полза на Русия, ми се вижда съдържанието на този сайт. Скоро прочетохме за легендарния москвич, а сега чакаме статия за легендарния запорожец. Успех, другари!...
  • 9 Споко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЩЕ.......":

    Е ти тогава що са притесняваш , като от 31 години няма комунизъм никъде наоколо , само в Китай и Сев. Корея , ама те са толкова далече далече , или те е страх , че от компютъра, телевизора, стоките за бита , инструментите , плочките за баня , ламината, пердетата , материалите за мебели , новогодишните увеселителни пиратки и ракетки , и много други стоки за бита , и потреблението може да прескочи комунизъм , и така както удря ток , може да удари и теб . Не бой се от комунизма , той не хвърчи , само стърчи , и ако не се наденеш сам , по погрешка , или по собствено желание на него , е безопасен , като пералня БОШ произведена също в Китай.
  • 10 ТОЧНО ТАКА Е!!!

    1 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ТОЧНА И ИСТИНСКА СТАТИЯ! ЖАЛКО НА ИСТИНА НО ФАКТ!!!!
  • 11 ЯпонецЪ

    1 0 Отговор
    Уффф...мани...мани..и ся кат ни вкарат и 5-житу и кво шъ стааа...