Last news in Fakti

11 Януари, 2021 20:25 2 887 15

Големите звезди, които станаха вегани

  • звезди-
  • веган-
  • храна-
  • диета-
  • растителна храна-
  • известни личности-
  • избор

Все по-голяма става общността на любителите на растителната храна

Големите звезди, които станаха вегани - 1
Снимка: shutterstock

Веганството в момента е по-модерно от всякога и става все по-популярнo. То е начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти.

Някои световноизвестни знаменитости са вегани от години и го правят не само заради модата, но и заради моралното изражение на решението.

Вижте кои са те:

Бенедикт Къмбърбач

Актьорът дори печели наградата на PETA за най-красив веган през 2018 г. А че е веган споделя по време на интервю. Тогава той каза, че се храни изцяло с растителна храна.

Бионсе

Решението си певицата обяви в средата на 2019 г. във видео. Първоначално Бионсе се обръща към веган диетата в опит да отслабне за професионален ангажимент, но бързо усеща и другите предимства от растителната храна. Така се стига и до решението ѝ.

Жизел Бюндхен

Моделът се интересува не просто от здравословното хранене, но иска децата ѝ да имат уважение към животните, както и да оценяват Земята и природата. "Обожаваме веганството. То не просто е добро за здравето ни, но ни кара и да се чувстваме добре. А най-важното - то е добре за планетата", коментира тя преди време за People.

Мадона

Всъщност Мадона не е точно веган, но следва т. нар. макробиотична диета, в която се избягват всички "токсини", които иначе трупаме от млечните продукти, месото и мазнините. Така то е богато на много плодове, зеленчуци, пълнозърнести култури.

Питър Динклидж

Актьорът се отказва от месото още като ученик, но по-късно става и веган. Така се стига до ситуации, в които в сцени в "Игра на тронове", в които той яде месо, продуктите да са изработени от тофу.

Ариана Гранде

Певицата е веган от 2013 г. насам. Просто осъзнала колко много обича животните. "Обичам животните повече, отколкото хората. Не се шегувам", коментира тогава тя. Оттогава насам е сред големите активисти във веган общността.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    1 2 Отговор
    Един канибал като е ял месо цял живот иди му обеснявай за глобално затопляне...Как да обясниш на еничар да не убива от своите?
  • 2 И кво...?!

    7 1 Отговор
    Животните, които ядат трева, не баници една торба, вижте колко,, добре,, изглеждат....!
  • 3 Белгиеца

    12 8 Отговор
    Как да се наруши традиция агне на Гергьовден и прасе на Коледа по нашите земи. Да тръгнеш да им обясняваш на веганите това е живо самоубийство. :) Но, ако им предложиш печена агнешка плешка или свинска рибица на жар, не само слюнки ще потекат от веганите, ами и едни очи ще ококорят, и тихичко, с пресъхнал глас ще кажат:Какво е това, може ли да опитам? И ще спрат да пасат тревите като магарета.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кви Звезди бе?!

    12 3 Отговор
    Звездите са на небето.А тук,долу,кой кво ял,кой кво ср@л,въобще не ме докосва..
  • 7 я по сериозно

    10 3 Отговор
    Веганите са изтрещели хора с фобия от най-различни заболявания, без естествено да са си правили медицински изследвания. Примерно, хапнал баничка, стегнал го стомаха и решил че има алергия към глутена. За това отказва да яде какъвто и да е бял хляб. Нагъват плодове и зеленчуци, тъпкани с нитрати и отрови, транспортирани от хиляди и стотици километри. А транспорта замърсява основно планетата, но иначе са много био-еко-фреш и се отказват от месото именно заради въглуродния отпечатък. Слушат глупости за сумена от чия, кюфтенца от киноа и т.н. вместо да ядат местна храна, която е много по-полезна за организма ни. На кратко, веганите са жертва/продукт на съвременния глобален маркетинг.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Неутрален

    4 2 Отговор
    Човек без месо не може пак и постоянната консумация е вредна.Затова са измислини постите .Яжте умерено от всичко не изпадайте в крайности. А това че убиваме невинни животни ... е престанете това е природа ... Се едно на вълка да спре да яде агнета... или лъва .. както другите ние сме обаче всеядни природа.Отглеждане ме ги за ядене .Ако не бяхме толкова умствено евоулирали сега щяха да законите на природата убий ти да не станеш на вечеря.

    Коментиран от #15

  • 10 Подкрепа

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "я по сериозно":

    Пълна!
  • 11 Фифи сладката

    2 1 Отговор
    Като пишат "био" на бананите в магазина на "Лидъл" и им повишават цената,другите банани не са ли био? От пластична маса ли са изградени? Питам за една приятелка.
  • 12 попара

    4 1 Отговор
    В магазина за бедни /уж бедни в България/Кауфффффланд пише: Банани-вкус сладък. Аз солени банани все още не съм ял.
  • 13 надарена кака

    1 1 Отговор
    Дреме ми напрашкетите!
  • 14 Лекар

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "я по сериозно":

    Мъртвата плът гние и завъжда паразити. Месото е най-тъпканото с токсини, хормони и антибиотици нещо. Човекът разчитал милиметрични таблици без очила и лекувал хора на крак по цял ден до 90-годишна възраст - Петър Димков казвал: един ден хората ще се срамуват от месоядството така както днес се срамуват от канибализма. Римските гладиатори са били вегетарианци. Човешката храносмилателна система: кътници вместо резци, дълги тънки черва с ниска киселинност и т.н., е доказано от науката, че е изцяло пригодена за растителна храна. Знаете с какво вървят колите ви, но не знаете нищо за телата си и после защо раковата болница е пълна. Международната ракова конференция съобщи, че най-канцерогенното вещество е открито в обработеното на скара свинско месо.
    В документалния филм "The game changers" ще видите с какво се хранят най-големите атлети.

  • 15 Лекар

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Неутрален":

    Това не е никаква природа, не се замозалъгвай! Хищниците са естествените чистачи на природата. Човекът който си угажда на шкембето и апетита посредством кланици е просто един абсурд. Абсурдна е логиката да ядеш овце, крави, прасета и чат-пат коне, а да не ядеш котката, папагала и кучето си. Да му трепериш и да го водиш на ветеринар. Просто логика и мисъл няма. Месоядството е невежество, предавано по наследство.