Last news in Fakti

4 Май, 2022 13:27 1 377 3

Sex Pistols преиздава "God save The Queen" преди юбилея на Кралицата

  • sex pistols-
  • god save the queen-
  • преиздаване-
  • хит-
  • сингъл-
  • кралица елизабет втора

Хитът предизвика чутовен скандал през седемдесетте години на миналия век

Sex Pistols преиздава "God save The Queen" преди юбилея на Кралицата - 1
Снимка: Shutterstock

Сингълът "God Save The Queen", превърнал се в знаков за британската пънк рок група "Секс пистълс" и предизвикал скандал през 1977 г., ще бъде издаден отново на 27 май, в навечерието на честванията на 70-ата годишнина на кралица Елизабет Втора на престола, съобщават АФП и БТА.

"Един от най-търсените винилови записи в историята се завръща по лавиците", съобщи официалният акаунт в Туитър на групата и така извести преиздаването на ограничен брой винилови екземпляри на "God Save The Queen".

Дебютът на сингъла, чието заглавие е заемка от британския национален химн, съвпада със сребърния юбилей на кралицата през 1977 г.

Песента сравнява монархията с "фашистки режим", в текста се казва, че кралицата "не е човешко същество". Сингълът е забранен за излъчване от общественото радио и телевизия, но стига до второ място в британската класация по онова време.

Звукозаписната компания "Ей енд Ем" унищожава 25 000 копия от диска. Сега само 1977 екземпляра ще бъдат пуснати от нея на пазара, като от страна В е парчето "No Feeling".

Лейбълът "Върджин" пуска друг винил, като на обложката е портрет на Елизабет II, чийто очи и уста са закрити от надписите на заглавието и името на групата. На страна В на плочата е записана песента "Did You No Wrong".

Двете нови издания ще са на пазара на 27 май, няколко дни преди планираните за периода 2-5 юни тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трупът на Джони Разложения

    4 4 Отговор
    Глад, малей, глад!
  • 2 Майна

    8 3 Отговор
    Ква ,,Кралица,, ..,ха ха, титулувани ,,боклуци,, доказали се исторически с античовешка политика..
  • 3 либерастката шизофрения

    1 2 Отговор
    е повсеместна на запад. Като ги гледам тия по снимките са за психодиспансера, а всъщност са "модни диктатори".