Last news in Fakti

5 Май, 2022 16:27 6 065 12

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

  • джони деп-
  • амбър хърд-
  • дело-
  • съд-
  • адвокати-
  • актьор-
  • актриса-
  • насилие

Докъде стигна заплетеното дело, което Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за 50 милиона долара

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Делото между Амбър Хърд и Джони Деп за 50 милиона долара, заведено от актьора, продължава. Бившите съпрузи са в съдебната зала вече повече от седмица, като хиляди зрители от цял свят наблюдават на живо целия процес, който се превърна в абсолютна медийна сензация. Досега на свидетелската скамейка седнаха редица защитници на двете страни, включително и самият Джони Деп, пише Tialoto.bg.

Тази седмица Амбър Хърд последва примера на бившия си съпруг и дава показания, но преди това нейния юридически екип се опита да прекъсне делото. Те поискаха от съдията да прекрати процеса, което накара адвокатите на Деп да затвърдят категоричната си позиция, че искат да продължат със свидетелските показания.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

Във вторник защитниците на Джони приключиха с привикването на свидетели, оставяйки всичко в ръцете на опозицията. Преди обаче адвокатите на Хърд да повикат следващия си човек, Бен Ротенборн изрази позиция, че делото трябва да бъде прекратено, казвайки че страната на Деп няма достатъчно доказателства да докаже невинността на актьора.

Разбира се, това провокира реакция от Бенджамин Чу, който резюмира показанията на свидетелите до момента, които твърдят, че са видели как репутацията и кариерата на Деп са били разрушени от есето на Хърд в Washington Post. В него тя твърди, че е била жертва на домашно насилие. Въпреки че не назовава името на Джони, актрисата пише, че е „публична фигура, изпитала домашно насилие“ и е почувствала „пълния гняв на обществото, излят върху жена, която говори истината“.

Според Чу, именно Хърд е била насилникът във връзката, а не Деп.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

В последното си изявление, противоречащо на аргумента на Чу, защитникът на Хърд говори за “спорни доказателства“ по делото, заведено от Джони. „Мога да ви кажа, че тя не е насилникът и ако делото продължи, тя и нейните свидетели ще представят още повече доказателства за физическото насилие, което е претърпяла от г-н Деп“, казва Ротенборн.

Ротенборн посочи, че Деп и някои от неговите експерти свидетелстват, че домашното насилие идва под различни форми, не само физическо. Според него, това доказва, че те признават за извършен тормоз от страна на актьора към бившата му съпруга.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

След като прегледа всички доказателства, съдия Пени Азкарате отхвърли исканията, заявявайки, че „тежестта на тези доказателства зависи от установителите на факти“, което означава, че оставя на журито да реши дали казаното от Хърд наистина е клевета, докато процесът продължава.

Според последния свидетел, призован от адвокатите на актрисата, Амбър Хърд страда от посттравматично стресово разстройство. Според експертната оценка на д-р Доун Хюз, която е клиничен и съдебномедицински психолог, Хърд многократно е била "подложена на сексуално насилие" от Деп, предава lifestyle.bg.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

"Имало е редица случаи на сексуално насилие в тази връзка", свидетелства Хюз. "Те са документирани и са се случвали в моментите, когато господин Деп е бил пиян и дрогиран. Хърд ми е споделяла за случай, когато той я хвърля на леглото, къса нощницата ѝ и се опитва да прави секс с нея."

Хюз обяснява, че когато Деп "не е бил в състояние да играе" по време на такива случаи, той е ставал още "по-бесен".

"Имало е моменти, в които я е принуждавал да прави орален секс, когато е бил ядосан. Това не са моменти на любов, а изблици на гняв", обяснява лекарката пред съдия Пени Азкарт и съдебните заседатели. Тя описва подробно как Джони Деп е прониквал в Амбър Хърд с чуждо тяло в моменти на ярост, когато е бил под влияние на наркотици. Тях тя определя като "моменти на господство, моменти, в които той се е опитвал да получи контрол над нея".

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

В показанията си психоложката посочва и конкретен случай, докато двойката е била в Австралия за снимките на петия филм от поредицата "Карибски пирати". По думите ѝ Джони Деп е крещял "Ще те убия", докато е насилвал Хърд с бутилка.

Със спокоен глас Хюз казва пред съда, че Хърд ѝ е споделила по-късно, че в този момент на предполагаемото нападение единственото, което е можела да мисли, е да се надява бутилката да "не е счупената."

Деп и адвокатите му винаги са отричали каквото и да е сексуално насилие от негова страна във връзката на двойката, пишат от Deadline.

"Насилието от интимния партньор, от господин Деп, беше причината за състоянието на Хърд, която стада от посттравматично стресово разстройство", заявява Хюз. Още преди развода през 2016 г., Хърд твърди, че е белязана от сексуално, психическо, емоционално и вербално насилие.

Според показанията на психолога Джони Деп е бутал, удрял, ритал, задушавал и насилвал Амбър Хърд. Хюз споменава, че Джони Деп непрекъснато е обиждал Амбър Хърд, като често я е наричал "курва".

Хюз разкрива пред съда, че е извършила съдебна оценка на Хърд, която никога не е била неин клиент, няколко пъти през 2021 г. Казва също, че не е съгласна с показанията на един от свидетелите на Деп - д-р Шанън Къри, който оценява актрисата в продължение на 12 часа през 2021 г. Според неговото експертно мнение Хърд преувеличава и има "престорена" травма.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)

"Винаги подхождам към съдебномедицинската оценка със здравословна доза скептицизъм", заявява Хюз, като по думите ѝ травмата на Хърд в никакъв случай не е измислена и престорена, а е в следствие на действията от страна на Джони Деп.

След показанията на д-р Хюз се очаква и Амбър Хърд да бъде призована в съда през следващите дни. По всичко личи, че делото става все по-заплетено.

Още през 2019 година Деп заведе дело срещу Амбър за 50 милиона долара заради клевета. Процесът се проточи заради пандемията от коронавирус. На 11 април тази година беше избрано жури, което да влезе в съда във Вирджиния и да изслуша всички показания. Делото започна на следващия ден.

Хърд и преди се е опитвала да прекрати делото на бившия си съпруг, казвайки че решението на британския съд трябва да е достатъчно доказателство, че той я е малтретирал. През август миналата година обаче съдия Азкарате позволи на Джони да продължи процеса.

Съдия отхвърли искането на Амбър да прекрати делото, тя обвини Деп в жестоки сексуални посегателства (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гущеров

    35 1 Отговор
    А сега си представете Мара Отварачката или която и да е БГ звезда да съди мутра, или Геш Каскета да повдига обвинение.
  • 2 Реалист

    32 1 Отговор
    га яди пищова ни рива:) сига бил гулям:)
  • 3 такаето

    18 5 Отговор
    съдебно дело между добри актьори - каква невероятна драма
  • 4 Факт

    36 2 Отговор
    Да е осъдят тая про-клета мъ-рша да плати 50 млн на Джони Деп и всички разноски по делото след което всички филмови продукции да й откажат съвместна бъдеща работа с нея и да бъде заклеймена като насилник
  • 5 Му ха ха ха ха

    43 3 Отговор
    Психясалата к у ч к а е станала адски смачкана и грозна. А Джоните е пич.
  • 6 Тая е много лоша актриса

    34 2 Отговор
    Амбърд Хръд е АБСОЛЮТНА ИЗМАМНИЦА и ДОЛНА ЗМИЯ.Гледам го делото.Бива я в преването на физиономии,но като се качи да свидетелства-ма таз НЕ може да играе бе!В какви филм и е играла?!Това беше най-лошото актьрско изрълнение,което съм гледала-само ЗАТВЪРДИ мнението,че ЛЪЖЕ-нищо друго не направи.ТЯ е била насилникът.Има ДОСТАТЪЧНО доказателства, за ад го потвърдят това.Тая вече,като минава по улицата,хората ще плюят мърху нея!
  • 7 пирати и русалки

    8 2 Отговор
    Още няма ли наложени санкции към агресора, който и да е той.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Цецо

    17 0 Отговор
    Вече се вижда каква е измамничка.
  • 10 Бокси

    4 0 Отговор
    Га яде кифтетата не рива
  • 11 Том

    0 7 Отговор
    Двойката най-противни и бездарни актьори са Джони Деп и Анджелина Джоли. Даже имат филм заедно. Съответно, най-тъпия...
    А дали е насилвал таз жена... Най-вероятно ДА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.