Last news in Fakti

6 Май, 2022 22:30 2 236 3

Осъдиха шестима тенисисти за уреждане на мачове

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • тенисисти-
  • съд-
  • присъда

Местрес получи най-голямото наказание и е дисквалифициран от ITIA за 22 години и шест месеца, а също и глобен с 250 хиляди долара, от които 200 000 долара са условни

Осъдиха шестима тенисисти за уреждане на мачове - 1
Снимка:

Шестима тенисисти получиха наказания, след като испански съд ги призна за виновни за уреждане на мачове, съобщи Специалната антикорупционна агенция по тенис (ITIA).

Играчите са били осъдени в Испания като част от по-широко разследване, свързано с организирана престъпност, и са получили наказания за срок от 7 до повече от 22 години.

Двама от играчите - Марк Форнел Местрес и Хорхе Марсе Видри, са били част от световната ранглиста по тенис, докато останалите четирима - Карлос Ортега, Хайме Ортега, Маркос Торалбо и Педро Бернабе Франко - не са. Всички те бяха осъдени на две години условно лишаване от свобода.

Местрес получи най-голямото наказание и е дисквалифициран от ITIA за 22 години и шест месеца, а също и глобен с 250 хиляди долара, от които 200 000 долара са условни. Санкциите не им позволяват както да играят, така и да тренират тенис.

"Това е едно от най-големите случаи на организирана престъпност в тениса, която сме виждали. Приветстваме участието на съответните органи и съдебното разследване на цели престъпни мрежи, а не само на замесените играчи. Това решение изпраща силно послание, че уреждането на мачове е престъпление, което може да доведе до наказателни присъди", каза изпълнителният директор на ITIA Джони Грей.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    2 1 Отговор
    В БГ Е ПО ВЕРОЯТНО ДА ДОКАЖЕШ НЕВИННОСТ,НО В ИСПАНИЯ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА. НАРОЧАТ ЛИ ТЕ, СИ ПРИКЛЮЧЕН.
  • 2 Мали не думай

    2 0 Отговор
    И такива работи ли стават 😂😂😂
  • 3 смок

    3 0 Отговор
    ...глобен с 250 хиляди долара, от които 200 000 долара са условни....Това е като условната "присъда" в България.