Last news in Fakti

24 Юли, 2022 11:55 2 898 9

Най-рисковите места, където можете да станете жертва на джебчии

  • джебчии-
  • най-рискови-
  • барселона

Първото място заема Рамбла, оживена пешеходна улица в центъра на Барселона

Най-рисковите места, където можете да станете жертва на джебчии - 1
Снимкa: Shutterstock

Британската преса състави 10 места в Европа, където туристите са най-застрашени да станат жертва на джебчии.

Първото място зае Рамбла, оживена пешеходна улица в центъра на Барселона. Второто място е основната атракция на френската столица Айфеловата кула. Между другото, Париж се споменава в челната десетка по-често от други градове: на пето място е базиликата Сакре-Кьор, на осмо Лувъра, а на девето катедралата Нотр Дам, пише БГНЕС.

Рим се споменава в списъка два пъти: третият ред на "антирейтинга" отиде за фонтана Треви, а шестият за Колизеума.

В челната десетка влизат две забележителности на Прага - Карловия мост (четвърто място) и Стария градски площад с прочутия астрономически часовник (седмо място).

Затваря списъка с места, където рискувате да останете без портфейл, друга популярна точка в Барселона - катедралата Саграда Фамилия.

Daily Express препоръчва на туристите да съставят своя маршрут предварително, за да не загубят ценности. Стоейки насред многолюдно място и гледайки телефона си с Google Maps, веднага ще привлечете крадци: те ловят туристи, обръщайки внимание на скъпите им джаджи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 още едно място

    27 0 Отговор
    У нашия парламент само джебчии има. Даже помежду си се крадат, ако им се отвори възможност.
  • 2 Наркос

    13 0 Отговор
    Резиденция "Бояна" защо не е в списъка?
  • 3 налюдател

    11 1 Отговор
    стойте си в Лондон - пияни британци
  • 4 Последния Софиянец

    10 4 Отговор
    Първо място за Женски пазар в София.Държах там заведение и всеки ден имаше изгорели балъци.

    Коментиран от #5

  • 5 Що казваш

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    на жертвите балъци ,сякаш джебчиите са тарикати.
  • 6 +-+-

    6 1 Отговор
    Защо има кражби - нали това са държави от ЕС и НАТО, нали изповядват евроценности????? Не вярвам на този фейк.
  • 7 Селския

    7 0 Отговор
    Общо взето навсякъде, където има джипси или от родата..........
  • 8 димитър

    8 0 Отговор
    За тези места не знам но със сигурност знам в Милано не само парите ще ви "измъкнат " от джоба но и панталоните ще ги вземат.Важно за тези които посещават Италия с коли или особено с Кемпери. Първият път разбиха ми стъклото на лекият автомобил ( въпреки вътре нищо не се виждаше за крадене) и взели всичко най-вече от багажника. Вторият път само за 20 минути в 11.15 часа през деня бях влязъл в Лидъл когато излязох нямаше го Кемпера на паркинга на молла.Полицията го намери на около 800-1000 метра до канала ( полу суха малка рекичка) отсреща на празно място оставено с работещ двигател с разбити стъкла и всичко откраднато ( само случайно останал един чаршаф). Съставиха ми протокол ще ми се обадят (в 2019 година) и така си остана имам два протокола . Казаха ми,че " това го правят българските и румънските цигани" и е много тредно да ги " хванат тъй като работили организовано както за колите така и за Кемперите имали " специални" групи проследяващи " жертвите".След обира са се прибирали на други места градове или събирали всичко откраднато с се прибирали в страните където живеят и след известно време се връщали в Италия за нов обир..
  • 9 Студопор

    3 0 Отговор
    Британската преса като че ли умишлено е пропуснала факта, че и в Лондон има много джебчии. Защо ли така...?