Last news in Fakti

20 Септември, 2022 17:31 2 247 6

Как да се преборите с ревността?

  • ревност-
  • любов-
  • връзка-
  • двойка

Има няколко подхода, с които да "озаптите" звяра, наречен ревност

Как да се преборите с ревността? - 1
Снимка: Shutterstock

Ревността е грозно качество, което може много бързо и драматично да загаси пламъка на любовта. В големи дози и без контрол тя е задушаваща и деструктивна. Тази емоция обаче е напълно човешка и почти няма човек, който да не я е изпитвал и да не се е сблъсквал с нея. Когато обаче това се случи, е много важно да я държите под контрол, за да не разрушите връзката с партньора си.

Ето как да обуздаете „зеления звяр“:

1. Мълчание

Вместо постоянно да задавате куп въпроси на партньора си, когато прекарва повече време навън и с други хора, не го притискайте и разпитвайте. Дистанцирането винаги се забелязва от половинката ви и затова той/тя бързо ще се позаинтересува какво се случва. Използвайте възможността да започнете един градивен и спокоен разговор и да обясните точно какво ви мъчи.

2. Погрижете се за себе си

Вместо да трупате негативна енергия и постоянно да се самоубеждавате, че любимият човек има интерес към друг/а, по-добре вложете всички усилия върху себе си като правите неща, които ви носят удоволствие и подобряват самочувствието ви. Купете си нещо хубаво, отидете на масаж или маникюр… излезте с приятелка на кино и т. н.

3. Проучете човека, от когото ревнувате

Най-добрият начин да разберете дали има смисъл изобщо да ревнувате от трети човек е като се запознаете със ситуацията в детайли и с него/нея. Така ще можете от първа ръка да видите има ли наистина флирт или е само във вашата глава. Наблюдавайте, сприятелете се ако трябва с този човек и поемете контрола над ситуацията. Както казват: Дръж приятелите си близо и враговете си още по-близо, пише Tialoto.bg.

4. Контролирайте емоциите си

Една от най-големите грешки, която можете да направите, е да изпаднете в нервни, емоционални изблици и да започнете да обвинявате партньора си в изневяра. От една страна, ако не сте сигурни в това, само ще подкопаете доверието помежду си. От друга вашата емоционалност и драматичност може само да изостри конфликта. За да постигнете целите си, трябва да сте овладени и да продължите да се държите както обикновено. Не давайте повод на партньора ви да се кара с вас, а бъдете привидно щастливи и доволни от живота си. Това може и да го/я накара да се замисли всъщност има ли смисъл да рискува отношенията си с вас.

5. Обратна психология

Обратната психология е силно оръжие в много ситуации. Вместо да ограничавате партньора си, дайте му пълната свобода да се среща с когото си иска. По този начин той ще се обърка, ще се чуди дали продължавате да се интересувате от него и ще търси сам вниманието и компанията ви.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лорд Минчу

    2 0 Отговор
    А, защо трябва да, се борите, отдайте й се! После звъннете и отскочете до другата ревност и и на нея се отдайте и така, оставете ги после да се ревнуват една от друга, а вие идете на биричка с приятели 🍺😉
  • 4 Ами

    9 1 Отговор
    Парадокса е , че можеш да притежаваш един човек , само когато го пуснеш напълно ! Ако му дадеш свобода във всичко , и той сам избере да е с тебе , само тогава е твой !

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Четем Шекспир и в Отело е описал , как се решава въпроса с написаното по-горе е наивно и писано от жена.