Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 16:32 5 587 23

Млада германка срещна двойничката си и я уби, за да инсценира собствената си смърт

  • блогърка-
  • убийство-
  • смърт-
  • двойник-
  • двойничка-
  • инстаграм

23-годишната жена открила блогърка на същата възраст, която досущ прилича на нея, и я убила брутално в опит да инсценира смъртта си и да избяга

Германка е обвинена, че е убила двойничката си, която намерила в Instagram, в абсурден опит да инсценира собствената си смърт.

Според разследващите предполагаемата извършителка, идентифицирана само като 23-годишната Шарабан К., е убила блогърката Хадиджа О., също на 23 години, в Инголщат, Германия, през август миналата година, информира германското издание Bild.

Хадиджа О. е била жестоко намушкана с нож повече от 50 пъти, а тялото ѝ е било оставено на задната седалка на мерцедеса на Шарабан К. Впоследствие Шарабан К. и неин съучастник, идентифициран като приятеля ѝ Шекир К., се укриват.

Когато тялото е намерено, полицията проследява регистрацията на автомобила до семейството на Шарабан К., и тъй като трупът бил обезобразен, разследващите предположили, че тя е жертвата.

Последвалият доклад от аутопсията обаче разкрива, че истинската жертва е Хадиджа О., което дава началото на разследване на странния случай, наречен от германските медии "убийство на двойник".

Тази седмица полицията повдигна обвинение на Шарабан К. за убийство, като според прокурорите тя е търсила в Instagram своята жертва - момиче, което да прилича на нея.

"Потвърдено е, че преди деянието обвиняемата се е свързала с няколко жени чрез Instagram, които са имали известна визуална прилика с нея", заяви главният прокурор Вероника Грисер пред изданието. "Може да се предположи, че заподозряната е искала да избяга заради семейни скандали и да инсценира собствената си смърт."

Според разследващите Шарабан К. се е свързал с младата блогърка Хадиджа О. чрез Instagram през изминалото лято, като ѝ е изпращала съобщения, свързани с мода, козметика, красота и пр. Предполага се, че тя е подмамила жертвата да се срещне с нея, като ѝ е предложила комплект козметични продукти.

В деня на престъплението Шарабан К. казала на родителите си, че отива на гости на бившия си съпруг в Мюнхен. Вместо това тя и приятелят ѝ Шекир К. уж взели Хадиджа О. с мерцедес.

В някакъв момент разследващите смятат, че те са завили към гориста местност, където Хадиджа О. е била намушкана с нож повече от 50 пъти. Нараняванията по лицето ѝ били толкова тежки, че тя била неразпознаваема. Твърди се, че след това Шарабан К. и Шекир К. са паркирали мерцедеса на място, където лесно би могъл да бъде открит, като са оставили тялото на задната седалка.

Полицията е озадачена, след като научава, че жертвата не е Шарабан К., каквито са били първоначалните предположения на разследващите. Впоследствие те прегледали кореспонденцията ѝ в социалните мрежи, като установили, че тя се е свързала с множество свои "двойнички". Служителите на реда започват да разследват теорията, че Шерабан е убила една от жените в безумен опит да инсценира собствената си смърт.

Впоследствие Шарабан К. е проследена и арестувана. Тази седмица тя беше официално обвинена в убийство и я очаква доживотен затвор, ако бъде призната за виновна за ужасното престъпление. Шекир К. също е застрашен от ефективна присъда заради ролята си на съучастник.

Говорителят на полицията Андреас Айхеле заяви пред Bild: "Оръжието на престъплението все още не е намерено, но тежестта на доказателствата е огромна. Жертвата е била убита с повече от 50 прободни рани с нож, а лицето ѝ е било тежко наранено. Това е било изключително брутално", добави той.

"Това беше изключителен случай, който изискваше всички умения на следователите. Не всеки ден имаме подобен случай, особено с такъв грандиозен обрат. В деня, в който намерихме тялото, не очаквахме, че нещата ще се развият по този начин".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш германци

    110 4 Отговор
    Шарабан и Хадиджа! А полицаите Хасан, Ахмед, Ибрахим и Мюмюн от Германската полиция проведоха разследването. Коментарите са излишни!

    Коментиран от #7, #9, #13

  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    29 3 Отговор
    СМЪРТНА ПРИСЪДА
  • 3 честен ционист

    33 4 Отговор
    Изводът, изтрийте си профилите в Инстаграм, та да ви е мирна главата. Въпреки, че само полуидиот се би вързал на идиотските обяснения на немчура.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 То е ясно

    30 7 Отговор
    Турска сапунка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТИРбушон

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Баш германци":

    Всички в Инголщадт са такива.

    После иди та си купи Ауди....
  • 8 ХАХАХА

    26 1 Отговор
    Дрън,дрън та пляс. И двете са германки, колкото аз ,но другото е по интересно, че причина за убийството не се посочва,а информацията се повтаря два пъти ,което не е изключение поради начина по който списват мисирите на Запад или превода на българските такива е недодялан.
  • 9 Илия

    18 12 Отговор

    До коментар #1 от "Баш германци":

    Кво ше кажеш за Рамзан Кадиров.... истински ращист, м?
  • 10 Раданч Татлъту

    39 0 Отговор
    Шарабан и Хадиджа,какви прекрасни немски имена!💋👧👳‍♂️🐵🥳🤡👍

    Коментиран от #19

  • 11 ГруЮ

    33 0 Отговор
    Шарабан К., Хадиджа О. , Шекир К.....вундабар дет се вика. Да са им честити на германците !
  • 12 Що за новина

    11 1 Отговор
    Естествено от продажнатаКурваШумов. Според мен е умряла от Ковид.
  • 13 От 150 млн. граждани на русия, руснаците

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Баш германци":

    са 80 млн. Останалото е мюсюлмани, чукчи, езра, мокшани и т.н. Затова и последните са основно на фронта !
  • 14 Амадор

    21 1 Отговор
    Руса коса, сини очи беше едно време...., а сега това са вече новите германки! А.Х. се върти у гроба като гледа новите немци какви са станали.
  • 15 Роза

    23 0 Отговор
    Важни ли са имената?!Една невинна жена е била убита жестоко!Дано убийците бял ден да не видят!

    Коментиран от #23

  • 16 Хорейшио

    20 2 Отговор
    Обезобразила и е лицето защото не е могла да понесе че има нейн двойник. Жените откачат когато видят че в заведението има друга жена със същата чанта или рокля. Какво остава за такава прилика.
  • 17 верно ли

    21 0 Отговор
    Тъпата фитка никога не е чувала за ДНК експертиза.
  • 18 баш като в индийска сапунка

    12 0 Отговор
    се развива действието с малцинствени киффленски героини достоен сценарий на филмче
  • 19 мдаа

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Раданч Татлъту":

    Също като Татлъту.🐵🐵🐵👍
  • 20 баш като в индийска сапунка

    10 0 Отговор
    се развива действието с киффленски героини с пилешки мозък - достоен сценарий на филмче за муджехидините в германистан
  • 21 Курт Мюлер

    16 0 Отговор
    Млад германец среща Меркел на улицата и я пита:
    Бабо Меркел, где така?
    На джамия, Мустафа!
  • 22 Германия

    7 0 Отговор
    отдавна е Турция No:2. Пълно е с цигани, като в цяла Европа вече.
  • 23 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Роза":

    Има значение и цветът също. Май повечето сакатлъци са причинени от малцинствените групи.