Last news in Fakti

6 Май, 2023 12:17 2 063 2

Джак Ръсел териери заемат мястото на коргитата в Бъкингамския дворец

  • камила-
  • чарлз трети-
  • корги-
  • джак ръсел териер-
  • бъкингамски дворец

Малките териери Блубел и Бет вече живеят в Бъкингамския дворец

Сбогом на коргитата: тези малки кучета с къси крака, които кралица Елизабет Втора обожаваше, са заменени от кучетата от породата Джак Ръсел териер в сърцата на крал Чарлз Трети и кралица Камила, писа АФП.

Малките териери Блубел и Бет вече живеят в Бъкингамския дворец и това може да увеличи популярността на породата в Обединеното кралство, пише БТА.

Блубел и Бет се появиха с ръцете на Чарлз и Камила на снимка, заснета през 2020 г. по повод 15-ата годишнина от сватбата им.

"Ако крал Чарлз често може да бъде видян публично с кучетата си, има вероятност популярността на породата да се увеличи", каза Бил Ламбърт, говорител на най-голямата организация за обучение и грижи за кучетата "Кенъл клъб". Той вече е забелязал ръст в регистрациите на кученца от тази порода.

Създадена в Англия през 19-и век за лов на лисици, Джак Ръсел териер е порода, която вече е популярна в Обединеното кралство. Според Ламбърт кучетата от тази порода са интелигентни и игриви, радват се на компания и обичат да се радват на "малко лукс".

Камила е осиновила Бет от приют в Лондон, на който кралицата консорт е патрон. Блубел е от същия приют и се е присъединила към кралското семейство малко след Бет.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много си пасват

    5 6 Отговор
    Рядко тъпа порода, също като англичаните.
  • 2 България

    11 5 Отговор
    Какво падение, вместо за армията, мисирките по ТВ дават за коронацията, ние не сме колония на Великобритания.