7 Септември, 2024 08:00 1 676 12

Крал Чарлз III пусна обява за овчар

  • чарлз трети-
  • овчар-
  • обява

Дворецът Сандрингам има много конкретни изисквания към бъдещия си служител

Известна е любовта на крал Чарлз III към природата, градинарството, земеделието и въобще живота в стопанство със зеленчукови градини и селскостопански животни. В почти всички имения, в които той прекарва част от времето си, има функциониращи ферми, пише ФОКУС.

И точно за една от тях екипът на краля е пуснал обява за овчар. Тази професия може да звучи като нещо, което дори няма нужда от обява, но дворецът Сандрингам има много конкретни изисквания към бъдещия си служител, пише lifestyle.bg. Той трябва да има минимум две години опит като овчар, да спазва най-високите стандарти за благосъстояние на овцете, да е мотивиран и организиран, да има британска шофьорска книжка, както и собствени овчарски кучета.

Работното му място ще е във фермата на Сандрингам, а броят на овцете, за които да се грижи заедно с "малкия животновъден екип" - 2 хил. животни от породата абърфийлд. Стадото се гледа в нова сграда с модерни съоръжения. Бъдещият овчар на крал Чарлз ще е зает основно с пасенето на овцете, като през зимата ще помага за прибирането на стадото с говеда, а през пролетта - с отелването им. Срокът за кандидатстване за позицията е до 27 септември, четем на сайта на двореца Сандрингам.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се преброим

    3 19 Отговор
    Ако сте за Ротшилдите, Сорос, Косово, мигрантите, парадите и нпо "демокрацията" им на запад, гласувайте с ПЛЮС.
    Ако сте за Путин, милиционерите и взятките, гласувайте с МИНУС.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да се преброим":

    А кво рече по скоро написа . Нещо те бие сичмата от мен 100000000000 минуса .

    Коментиран от #6

  • 3 Пешо Кюстендилецо

    6 1 Отговор
    Баш като за мене, че ги пасем тия овци, че ги стрижем, че ги музем та че алят, ама ногу вали дож там. Там слънце нема у Англия. Студ, ветрища, нищо не става. Тука у Жабокрът си е природа, ем си пасем стоката, кокошки си имам, градинка, домати, да оставим срички и да одим у Англия на три дена пат с Астрата от тука - не. Да си тражи там некой друг.
  • 4 Kaлпазанин

    20 1 Отговор
    Камилар търси овчар 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 5 дон Вито

    8 1 Отговор
    Отвратителна дискриминация по пол!
    Важни трябва да са уменията.
    Защо не съответна овчарка????????
  • 6 Защо се

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    хващаш на евтини джедър номера не разбираш,ли че соросоида иска да се слагат "минуси" за Путин, и "плюсове" за неговия прайд, само че ние не сме паднали от Луната. Не му се връзвайте на палячото.

    Коментиран от #11

  • 7 Хм...

    5 0 Отговор
    Абе то все ще се намери някой да отговаря на обявените изисквания, ама дали ще знае английски?
    Че на тия инцестници и министрите и кметовете и депутатите са все от бившите азиатски и африкански колонии, за овчарите да не говорим.
  • 8 Хъхххх

    4 1 Отговор
    Уж щели да са "само" 2 000 овце, пък то трябвало да се занимава и с прибирането на говеда и отелването им. То тоа крал ще задмине даже и нашенските чорбаджии. Да беше казал и колко магистърски степени трябва да има тоя овчар.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Читател

    3 0 Отговор
    От вас научавам че овцете се отелват,пък били и говеда.Може ли да сте толкова прости.