Last news in Fakti

14 Юли, 2023 17:45 1 587 9

Лимонов пъпеш - учени създадоха нов вид плод

  • плодове-
  • нов вид-
  • лимон-
  • пъпеш

Kръстоската на пъпеш и лимон създава уникален вкус на "дълбока сладост" с кисел привкус

Лимонов пъпеш - учени създадоха нов вид плод - 1
Снимка: Shutterstock

Пъпешът е задължителна лятна храна за мнозина, с освежаваща сладост, която повдига настроението по обяд.

Сега обаче фермерите добавят остър вкус, от който не сте подозирали, че имате нужда, като пуснаха на японските пазари изцяло нов "Лимонов пъпеш", съобщава „Дейли мейл“, предава dariknews.bg.

Подходящо нареченият плод е резултат от кръстоската на пъпеш и лимон, което създава уникален вкус на "дълбока сладост" с кисел привкус. Той има познатата форма и външен вид на пъпеш, но напълно изключва типичните зелени ивици и има необичайно бяла вътрешност.

Въпреки че е много по-малък от типичния пъпеш, HBCNews твърди, че лимоновият пъпеш се продава на умопомрачителната цена от 3218 йени или 23,30 долара.

Лимоновите пъпеши ще се предлагат за кратко време, като до края на август ще бъдат продадени само 3800 броя в Сапоро, Хокайдо.

Продуктът се "характеризира със силна сладост с лека киселинност, която го прави да прилича на лимон", описват създателите от Suntory. "Сочният пъпеш с бяла сърцевина е вкусен и никога няма да се уморите да му се наслаждавате. Ако го нарежете и охладите добре, преди да го изядете, балансът между киселинност и сладост ще изпъкне още повече. Идеален десерт за горещото лято с освежаваща киселинност“.

Уникалният нов продукт на Suntory е отгледан в пет ферми в град Фурано - район, който е известен с производството на пъпеши в цяла Япония. Не е ясно как точно фермерите са се заели с производството на лимоновия пъпеш, но в по-общ план хибридите на културите често се създават с помощта на техники като кръстосано опрашване. Това до голяма степен се отнася до процеса на прилагане на прашец от едно цвете към репродуктивната част на друго. По този начин фермерите имат възможност да адаптират характеристиките на културата, включително цветовете и устойчивостта на вредители.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерси

    6 0 Отговор
    ще кажа за пъпеша !

    Коментиран от #2

  • 2 с джинче

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мерси":

    🍹🍹🍹🍹
  • 3 Не, мерси

    5 2 Отговор
    Ако искам кисел пъпеш, просто ще си добавя сок от лимон.
  • 4 СТИГА БЕ

    4 0 Отговор
    Маргарин с вкус на масло, виж сладолед с вкус на пъпеш- ДА
  • 5 а ние се мотаме

    9 0 Отговор
    Нали ще имаме ферма за мухи. Това дава възможност да се продължи с опитите за кръстосването на диня с муха. Режеш я и семките се разхвърчават.
  • 6 Госあ

    0 4 Отговор
    Супер ! За инфо на простолюдието, преди човек да се намеси, пъпеши не е имало. Не яжте и пъпеши.

    Коментиран от #7

  • 7 Да, бе

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Сигурно е имало кратуни. Зелени като твоята.
  • 8 ГМО

    2 1 Отговор
    Лимонов пъпеш, квадратна диня, доматено дърво, а от морето край Фукушима може и някоя Годзила да изскочи.
  • 9 василка портокаловата глава

    0 1 Отговор
    От устата ми тече бяла течност като хода по улиците