Last news in Fakti

22 Юли, 2023 14:15 1 261 8

Опит за рекорд: Българин прекоси Япония с велосипед за 23 дни

  • колело-
  • япония-
  • максим иванов

Максим Иванов и приятелят му Райан Уелш са изминали около 3000 км на колело

Опит за рекорд: Българин прекоси Япония с велосипед за 23 дни - 1
Снимка: Instagram

Опит за рекорд на колело се опита да постави Максим Иванов.

Българинът, който преди 3 години с гребане прекоси Атлантическия океан заедно с баща си, се впусна в ново приключение. Той и приятелят му Райан Уелш изминаха разстоянието от най-северния нос на Япония до най-южния за 23 дни с велосипед.

Тръгват с два велосипеда и багаж за 3 седмици и половина.

"Дрехи, четка за зъби, ножове, компаси, телефони, зарядни, все пак трябва да имаме всичко, което ни трябва да оживеем и в планините, и на морето, и на огромните шосета. Като цяло имаме две такива превозни къщи", казва Максим Иванов.

След първото завъртане на педалите двамата нямат нито ден почивка. В някои от дните карат по 90 км на ден, в други - по 170. Изминават близо 3000 километра.

"Нашите колела са много по-тежки от обикновено колело. Все пак са екипирани с цялата ни екипировка и дрехи, като всъщност се очертава, че са между 30 и 35 килограма".

"Процесът на отказване е по-труден, отколкото да продължиш напред. Бяхме вече 15-20 км изкачване от един град Сапоро, минахме и бяхме изтощени и двамата, защото деня преди това бяхме карали 160 км. Стигаме до най-горната точка и на хоризонта се очертава един грамаден красив вулкан, където спряхме за една от най-любимите ми почивки", казва спътникът на Максим, Райан Уелш.

За да пестят пари, често нощуват и в палатката, която носят със себе си, предаде БНТ.

Райан Уелш: Психически мисля, че се заздравих малко повече. Но иначе чисто културно мисля, че много израснахме и двамата в Япония.

Максим Иванов: Не мисля, че и двамата сме мислили някога, че можем 20 дни да караме по 100 км всеки ден. Това звучи доста нереално за нас, но като постави човек някаква цел, работи яко, тренира и даде цялата си душа, много често се получават нещата. Просто насърчаваме да мечтаете.

Докато ни мотивират, Макс и Райан са вперили поглед към хоризонта за следващи приключения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е*ати

    4 5 Отговор
    Г3йската история. Точно по западен образец. Даже колелата сигурно са без седалки а само с колчета.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ???

    2 3 Отговор
    И защо цяла България трябва да знае какво прави една хаймана?
  • 6 Синан Фейзов

    0 0 Отговор
    Много сладки момчета с хубави крачета.
  • 7 Карлуково

    2 0 Отговор
    Ей много тв гледате, уе! Тия западни ценности съвсем ви обсебиха мисленето! Могли са да си го позволят - направили са го! Браво на тях! Дистанцията не е малка, а и все пак страната си е планинска.
  • 8 И що, бе, сине майчин,

    0 0 Отговор
    Отиде чак Япония да прекосяваш?!? България не става ли?