Last news in Fakti

22 Юли, 2023 17:00 977 0

Япония размаза съперник на Мондиал 2023

  • япония-
  • замбия-
  • женски футбол-
  • световно първенство-
  • австралия и нова зеландия-
  • мондиал 2023

На стадион "Вайкато“ в Хамилтън азиатките имаха тотално превъзходство над африканките, които дебютанти на такъв форум

Япония размаза съперник на Мондиал 2023 - 1

Отборът на Япония победи убедително с 5:0 Замбия в мач от група "С“ на Световното първенство по футбол за жени, което се провежда в Австралия и Нова Зеландия.

На стадион "Вайкато“ в Хамилтън азиатките имаха тотално превъзходство над африканките, които дебютанти на такъв форум. Два гола вкара Хината Миязава (43, 62), разписаха се още Мина Танака (55), Джун Ендо (71) и Рико Уеки (90+11-дузпа).

Отборът на Замбия завърши мача с десет души, след като в седмата минута на добавеното време вратарката Катерин Мусонда извърши нарушение в наказателното поле. Резултатът бе дузпа и жълт картон, който бе втори за нея и тя бе изгонена. В игра пък се появи резервния страж Юнис Сакала, която замени Читунду. Първото изпълнения на Рико Уеки от бялата точка срещна гредата, но се оказа че и двата крака на вратарката на Замбия са извън голлинията и дузпата бе повторена. При втория опит японката не сгреши и оформи крайното 5:0.

В другия мач от групата Испания се наложи с 3:0 над Коста Рика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА