Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 12:58 4 079 8

Лейди Гага няма да плати обещаната награда на жената, върнала откраднатите ѝ кучета

  • лейди гага-
  • певица-
  • кражба-
  • обезщетение-
  • кучета-
  • награда-
  • съд

Съдия постанови, че певицата не е длъжна да плати наградата от половин милион долара, понеже жената е свързана с кражбата

Лейди Гага няма да плати обещаната награда на жената, върнала откраднатите ѝ кучета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Певицата Лейди Гага няма да плати награда от 500 хиляди щатски долара на жената, върнала кучетата ѝ, които бяха откраднати през 2021 г., предаде Би Би Си, като цитира съдебно решение.

Ищцата Дженифър Макбрайд заведе дело срещу изпълнителката за обещаното възнаграждение "без въпроси", както и за обезщетение в размер на 1,5 млн. щатски долара, пояснява БТА.

Според съдията по делото Макбрайд обаче не може да претендира за парите, тъй като ролята ѝ при връщането на кучетата на звездата е довело до присъда за получаване на крадено имущество.

Адвокатът на ищцата заяви, че певицата и актрисата е нарушила договорката и я е измамила, като не е платила след връщането на домашните ѝ любимци.

В решението си съдията Холи Джей Фуджи пише, че Макбрайд "няма право на последващо обезщетение заради нейните неправомерни действия".

През февруари 2021 г. Райън Фишър разхожда трите френски булдога на Лейди Гага в Холивуд, когато е прострелян в гръдния кош - действието, което окръжната прокуратура на Лос Анджелис нарича "хладнокръвен акт на насилие". През декември миналата година Джеймс Хауърд Джаксън беше осъден на 21 години затвор за опит за убийство. След стрелбата Джаксън и съучастниците му взели две от кучетата. Третото избягало и по-късно е намерено от полицията.

Двете откраднати животни са върнати невредими от Макбрайд два дни по-късно, след като Лейди Гага предлага наградата. Жената е арестувана заедно с още четирима души през април 2021 г. и е обвинена в съучастие в опит за убийство.

През декември тя сключи споразумение за отпадане на това обвинение и не се призна за виновна по обвинение в получаване на откраднато имущество, за което беше осъдена на две години условно.

Тя отрича да е замесена в кражбата, като твърди, че е взела домашните любимци на Лейди Гага само "с конкретната цел - да осигури защитата им и да ги върне безопасно". Това е нещо, което адвокатите на носителката на награди "Грами" и "Оскар" твърдят, че "няма никакъв смисъл".

Сега съдията потвърди предишно решение, като заяви, че Дженифър Макбрайд не може да претендира за възнаграждение, защото "има нечисти ръце".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 катран

    18 7 Отговор
    и после иди и вярвай на звездите...адвокати на гага как ще позволят тя да плати...тези пари таман за хонорари..
  • 3 Първо на първо,

    22 7 Отговор
    това не е кражба а отвличане за откуп. Щом не е била коректна да плати наградата, следващият път ще и върнат кучетата като "Хот Дог" с кетчуп.
  • 4 Деа и сатанистите, Деа

    6 1 Отговор
    И, за двете кучкарки.....,😁
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зайо Байо

    3 0 Отговор
    Защо се говори повече за някакви кучета , а не за простреляният им водач ? Аман от американски сноби , ценности и правила !
  • 8 насила дарител

    2 0 Отговор
    Сигурно, за да си спести тези обещани 500 000 , Гагата е дала 3 пъти повече пари по своите адвокати ! Веселба !