Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 19:44 3 002 15

Един "Приятел" по-малко: Кинозвезди и политици скърбят за Матю Пери

  • матю пери-
  • скръб-
  • известни личности-
  • политици

Десетки известни личности изразиха скръбта си от преждевременната кончина на 54-годишния американски актьор

Един "Приятел" по-малко: Кинозвезди и политици скърбят за Матю Пери  - 1
Снимка: Shutterstock

Десетки известни личности изразиха скръбта си от преждевременната кончина на 54-годишния американски актьор Матю Пери, придобил известност като Чандлър от сериала „Приятели“, съобщават световните осведомителни агенции.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който е бивш съученик на Пери в Отава, описа кончината на Пери като „шокираща и тъжна“. „Никога няма да забравя игрите ни в училищния двор и знам, че хората по света никога няма да забравят радостта, която той им донесе“, написа Трюдо в социалната мрежа "Екс" (бивш Туитър) и добави: „Благодаря за смеха, Матю. Беше обичан и ще ни липсваш“.

Бившата приближена до сърцето на Матю – актрисата Селма Блеър, също отдаде почит в Инстаграм: „Най-старото ми гадже. Всички ние обичахме Матю Пери, а аз особено. Всеки ден. Обичах го безусловно. И той мен. И аз съм съкрушена. С разбито сърце. Сладки сънища, Мати. Сладки сънища“.

View this post on Instagram

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Актрисата Мира Сорвино написа в "Екс": „О, не!!! Матю Пери! Ти, сладка, неспокойна душа!! Дано намериш и щастие в рая, и да разсмиваш всички с изключителното си остроумие!!!“ Пери и Сорвино участваха заедно в телевизионния филм от 1994 г. „Паралелни животи“ (Parallel Lives).

Колежката на Пери от „Приятели“ Маги Уилър, която играеше приятелката му Джанис в хитовото шоу, сподели в Инстаграм: „Каква загуба. На света ще липсваш Матю Пери. Радостта, която донесе на толкова много хора през твърде краткия си живот, ще продължи да живее. Чувствам се толкова много благословена от всеки творчески момент, който сме споделяли“.

„Телевизионната майка“ на Пери Морган Феърчайлд заяви, че е потресена от новината за смъртта на актьора. „Съкрушена съм от преждевременната смърт на моя „син“, Матю Пери, написа тя в социалните мрежи и добави: Загубата на такъв брилянтен млад актьор е шок. Изпращам любов и съболезнования на приятелите и семейството му, особено на баща му, Джон Бенет Пери, с когото работих по „Фламинго Роуд“ и „Фалкон Крес“. #RIPMatthew“.

Пейджет Брустър, която играеше Кати, в която той бе влюбен в четвъртия сезон на „Приятели“, написа, че е „много тъжна да чуе за смъртта на Пери“ и добави: „Той се държа чудесно с мен в „Приятели“ и всеки път, когато го виждах през десетилетията след това. Моля, прочетете книгата му. Това беше неговото наследство – да помага. Той обаче няма да почива в мир.. Той вече е твърде зает да разсмива всички там горе“.

Носителката на „Оскар“ Октавия Спенсър също оплака смъртта на Пери в Инстаграм: „Невероятно натъжена съм да чуя за смъртта на Матю Пери днес, написа тя и допълни: "Неговият дар за света ще бъде запомнен завинаги. Изпращам обич на семейството на Матю, приятелите, колегите му и милионите му фенове по света“.

Романтичният живот на Матю Пери също бе често под прожекторите, тъй като той излизаше със звезди като Джулия Робъртс, Селма Блеър, Лизи Каплан и покойната Джейми Тарсес. Той обаче никога не сключи брак и няма деца.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    36 4 Отговор
    Проучване между зрителите беше показало, че Чандлър, е най-обичаният от Приятели. Заслугата е на Матю Пери. R.I.P
  • 2 Някой си...

    33 2 Отговор
    R.I.P. Mатю..брилянтен артист и добър човек, въпреки недостатъците му.. почивай в мир. Ти остави следа след себе си..Жалко че толкова млад си отиваш от нас..много жалко.
  • 3 От друг сайт

    10 1 Отговор
    Играл е пикълбол около 2 часа, прибрал се и изпратил асистента си да свърши нещо, след като скоро се върнал, Матю е бил в тежко състояние и не е било възможно да го спасят. Вероятно инфаркт.
  • 4 добър актьор беше

    12 1 Отговор
    а защо не казвате причината за смъртта?

    Коментиран от #6

  • 5 Лека му пръст !!!

    17 2 Отговор
    Боже!!!
    Дано намери душата му мир и покой !!!
    Матю в Приятели съм го гледал на 10 пъти и винаги съм го и ги гледал с много настроение и задоволство ...
    Това е сериала н1 за мен...
  • 6 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "добър актьор беше":

    Цял ден я пишат. Удавяне.
  • 7 Почитател.

    14 0 Отговор
    Пич отвсякъде. Почивай в мир!
  • 8 Ей хора

    18 3 Отговор
    Гледайте докъде водят наркотиците ! А колко вече си заминаха и по-млади.. !
  • 9 Механик

    11 13 Отговор
    С какво е предозирала "дзвиздъта"? Анфетамичне, кокс, тревица.... или всичко това заедно?

    Коментиран от #11

  • 10 Кеша на Ковид

    18 9 Отговор
    Тялото на Пери, без признаци на насилствена смърт, беше намерено в джакузи в имението му в Лос Анджелис. Предварителната причина за смъртта е сърдечен арест. Тук не ви го казват.

    Пери активно насърчаваше ваксинирането срещу Covid.

    Повечето се досещат за вероятната причина, която продължава да е медийно табу.

    Коментиран от #12

  • 11 Да ти кажа..

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Това е без значение. Важното е че е оставил следа от себе си във всеки човек..а ти какво ще оставиш друго, освен злоба , завист и омраза. Как пък не свършихте отрепките бе..

    Коментиран от #13

  • 12 Аматьор

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "Кеша на Ковид":

    Да бе всяка смърт е от ваксината, не от ковид който е много по смъртоносен, нито пък от препиване и наркотици...
  • 13 Шехерезада Онурова

    10 9 Отговор

    До коментар #11 от "Да ти кажа..":

    "Важното е че е оставил следа от себе си във всеки човек.." Това сериозно ли? Статията завършва с : Той обаче никога не сключи брак и няма деца. Та каква точно следа е оставил, ако не е някаква тайна де? Това, за което му е даден живота не го е направил, т.е. един изпълнен с грехове пропилян живот. И така като гледам и ти вървиш по пътя му с тази агресия към инакомислещите, наричайки мнението им злоба , завист и омраза. Как пък не свършихте отрепките, бе? Ама много си прав !!!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факт

    3 0 Отговор
    Той беше "ваксиниран" нали ? Само питам, нищо не казвам...