Last news in Fakti

5 Декември, 2013 09:55 1 771 0

Хамбургерите водят до агресивен рак на гърдата

  • рак на гърдата-
  • хамбургери

„Нашите изследвания показаха, че виновник е самата мазнина, а не увеличаването на теглото“, заяви ръководителят на изследването Сандра Хаслам

 

Днешните тийнейджъри трябва да са много внимателни с какво се хранят, предупреждава последно изследване, цитирано от медиите на Острова.

Последните проучвания недвусмислено доказали, че консумирането от девойките на хамбургери и друга храна от заведенията за бързо хранене в последствие предразполага за развитието на агресивните форми на рак на гърдата.

Учените, подпомогнати от Националния институт за изследване на рака, потвърдили предположението, че консумиране на мазна храна, която се приготвя от заведенията за бързо хранене, по време на пубертета в последващите години прави хората все по-податливи на развитието на ракови клетки.

„Нашите изследвания показаха, че виновник е самата мазнина, а не увеличаването на теглото“, заяви ръководителят на изследването Сандра Хаслам от Университета в Мичиган.

Учените препоръчват да се избягват заведенията за бързо хранене и да се акцентира върху здравословния начин на живот.

Ракът на гърдата заедно с този на матката е бичът за жените от развития западен свят, показват медицинските изследвания. Експертите препоръчват редовни профилактични прегледи. При откриването на рака в ранен стадий шансовете за успешно лечение са много големи.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА